Mies yritti puukottaa poliisikoiraa ja uhkaili poliisia – puukko lähti kädestä vasta etälamauttimella

Saksanpaimenkoira Routa valittiin vuoden poliisikoiraksi 1:18

Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut Oulun käräjäoikeuden tuomiota tapauksessa, jossa poliisia uhannut ja poliisikoiraan väkivaltaa kohdistanut mies tuomittiin ehdottomaan vankeuteen.

Video: Viime vuonna vuoden poliisikoirana palkittiin Routa.

Poliisi oli marraskuussa 2016 saanut ilmoituksen, jonka mukaan useiden pihojen poikki oikaissut mies oli uhannut hänen asioistaan kysynyttä miestä katkaistulla ampuma-aseella sanoen tälle ”suksi vittuun”.

Ilmoituksen perusteella poliisi lähti etsimään miestä, joka tavoitettiin läheisen rakennustyömaalta, jossa sijainneen talon katolla hän uhosi ja esitti kääntöveitsi kädessään tappouhkauksia poliisille.

Miestä kohti oli ammuttu poliisin muovisia kappaleita ampuvalla projektiililaukaisimella, mutta tämä ei tästä huolimatta ollut luopunut vastarinnasta.

Poliisikoirat ovat tärkeä osa polisiin julkisuuskuvaa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Poliisikoirat viettivät koiranpäivää 1:52

Yritti tuikata poliisikoiraa puukolla

Poliisit olivat tilanteessa siirtyneet koiran kanssa ylimpään kerrokseen, jonne mies tuli sisään ikkunasta. Koska tämä ei vieläkään luopunut puukosta, oli poliisikoira usutettu tarttumaan tätä kädestä.

Tämän johdosta mies yritti vielä sohia koiraa puukolla, vaikka koira oli samaisessa kädessä hampaillaan kiinni.

– Koiran nahkapantaan oli tullut jälkiä puukosta, mutta koira ei ollut vahingoittunut, oikeudessa kuultu poliisi oli kertonut.

Poliisit olivat tarttuneet miestä kiinni vapaasta kädestä ja jaloista, mutta puukko irtosi miehen kädestä vasta, kun häntä oli ammuttu etälamauttimella.

Poliisikoiran koulutus aloitetaan koiran ollessa vielä nuori. Juttu jatkuu videon jälkeen.

11-viikkoinen Draco oppii jo poliisikoiran taitoja 0:32

Kiisti teot

Mies kiisti hänellä olleen minkäänlaista asetta, vaan hän oli kertomansa mukaan kantanut vain pitkähköä keppiä. Kahden ja puolen viikon päästä tekopaikan läheisten roskisten luota löydetty katkaistu pienoiskivääri ei hänen mukaansa liittynyt häneen mitenkään.

Silminnäkijän havaintojen perusteella oikeus kuitenkin katsoi miehellä olleen kyseinen ase hallussaan.

Mies kiisti myös vastustaneensa virkavaltaa, mutta poliisin kertomuksen perusteella hänen katsottiin toimineen tilanteessa syytteessä kuvatulla tavalla.

Mies oli aikaisemmin tuomittu useista muista väkivaltarikoksista. Näin ollen tuomittiin laittomasta uhkauksesta, ampuma-aserikoksesta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja myöhemmin tapahtuneesta virkamiehen vastustamisesta 10 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. 

Lue myös:

    Uusimmat