Mies valitti menettävänsä erektion yhdynnässä – näin seksologi neuvoi ongelmassa

Onko jokaisella miehellä oikeasti joskus erektio-ongelmia? 2:33
KATSO MYÖS: Onko jokaisella miehellä oikeasti joskus erektio-ongelmia? Entä minkä kokoinen on "normaali penis"? Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen vastaa.

Seksologi neuvoo, miten erektio-ongelmia voi helpottaa.

Australialainen seksologi Chantelle Otten neuvoo kuulijoita Sex Therapy -podcastissaan. Muun muassa LADBible ja Daily Star uutisoivat, kuinka hiljattain Otten neuvoi hänelle soittanutta, nimettömänä pysytellyttä miestä, joka paljasti kamppailevansa erektion kanssa intiimeissä tilanteissa.

Parikymppinen mies kertoi lähetyksessä, että erektion säilyttäminen yhdynnän aikana on vaikeaa. Erektio-ongelmaan saattaa vaikuttaa jännittäminen: mies nimittäin epäili kärsivänsä suorituspaineista, ja vaikkei ongelmia ollut jokaisella seksikerralla, sitä tapahtui kuitenkin niin usein, että se vaikeutti elämää. Erektio-ongelmien hoitoon tarkoitettu lääke, Viagra, ei miestä ollut auttanut.

Mies kertoi saavansa erektion esileikin aikana, mutta juuri ennen yhdyntää erektiolla olí tapana kadota.

– Osa peniksellisen elämää on hyväksyä, että joskus sitä kadottaa erektioita ja joskus sitä tulee aikaisin, Otten totesi.

Jos seksikumppanin kanssa synkkaa, Ottenin mukaan erektio on mahdollista säilyttää, unohtaa stressi ja keskittyä nauttimiseen.

– Jos sitä ei tapahdu, voi alkaa stressata suorituspaineista, hän kuitenkin sanoo.

Erektio-ongelmien juurisyy suorituspaineissa

Ongelmistaan avautunut mies kertoikin kehittäneensä sosiaalisten tilanteiden pelon erektiohäiriönsä vuoksi.

– Luulen, että olen hieman sosiaalisesti kömpelö sisäisesti, erityisesti tyttöjä tavatessa. Minusta tulee aika estynyt sen suhteen, koska tiedän, että jos asiat menevät hyvin ja pidän tästä tytöstä, ajattelen liian pitkälle eteenpäin. Ajattelen, että "no, loppujen lopuksi olemme intiimisti ja tuleeko siitä ongelma", mies selitti lähetyksessä. 

Chantelle Otten.Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ottenin mukaan miehen ongelma juurisyy piileekin suorituspaineissa.  Päästäkseen niistä eroon miehen pitäisi seksologin mukaan keskittyä siihen, mikä yhdynnän aikana tuntuu hyvältä.

– Kyse on aistikokemuksesta, eikö vain? Joten jos harrastat seksiä jonkun kanssa, mieti, "Miltä hän tuoksuu? Miltä hänen ihonsa tuntuu? Mistä pidän hänen vartalossaan? Voimmeko hengittää samassa tahdissa nyt?", Otten neuvoo.

Ottenin mukaan suutelu ja halailu ovat yhtä tärkeässä osassa kuin itse akti, ja rennon yhdessäolon muodostuminen on avainasemassa. Seksologi kehottaakin miestä pyytämään eroottisissa suhteissa näitä asioita kumppanilta, sillä se voi auttaa tekemään olon mukavaksi ja sillä tavoin vähentää suorituspaineita.

Erektiohäiriön uhasta kertovia merkkejä voi havaita jo ennen varsinaisia peniksen jäykistymiseen liittyviä ongelmia. Lue, millaiset ennusmerkit voivat kertoa erektiohäiriöiden riskistä lähitulevaisuudessa.

Lähteet: LADBible, Daily Star

 

Lue myös:

    Uusimmat