Mikä auttaa parantamaan miehen kestävyyttä sängyssä? Tutkijat selvittivät, mistä keinosta olisi eniten apua yleiseen vaivaan

Tuore katsaus selvitti, mistä on apua ennenaikaisen siemensyöksyn hoitamisessa.

Tuoreen katsausartikkelin mukaan esimerkiksi joogasta ja muusta liikunnasta saattaisi olla apua miehille, jotka haluavat kestää pidempään sängyssä ilman lääkkeellistä apua, uutisoi New York Post.

Trends in Urology & Men's Health -julkaisussa esitelty vertaisarvioitu katsaus tarkasteli erilaisia tekniikoita, jotka voisivat auttaa miehiä pidempikestoisempaan seksiin ilman erektiohäiriöihin tarkoitettuja lääkkeitä, kuten Viagraa.

– Tiedämme, että ennenaikainen siemensyöksy on yleinen vaiva miehillä ympäri maailman, sanoo katsausta johtanut professori Lee Smith Briteissä sijaitsevasta Anglia Ruskinin yliopistosta yliopiston nettisivuilla.

Ennenaikaisella siemensyöksyllä tarkoitetaan tilannetta, jossa mies saa siemensyöksyn nopeammin kuin haluaisi, kertoo Terveyskirjasto. Vaiva on yleinen sillä Terveyskirjaston mukaan joka viidennes mies kertoo kärsineensä siitä jossain muodossa. Tällaisessa tilanteessa mies ei kykene tahdollaan estämään siemensyöksyä ja nopea laukeaminen tuottaa miehelle ahdistusta, turhautumista ja jopa seksin välttelyä. Onkin luonnollista, että sillä on vaikutusta myös parisuhteeseen. Vaiva voi olla olemassa aina, tai se voi tulla jossain vaiheessa elämää.

– Strategiat miehille, jotka auttavat heitä kestämään pidempään makuuhuonessa, voisivat auttaa parantamaan heidän parisuhdettaan kumppaniinsa sekä heidän itsetuntoaan, Lee sanoo New York Postin mukaan.

Mikä auttaa ennenaikaiseen siemensyöksyyn parhaiten?

Tutkijat analysoivat 54 tutkimusta, joissa oli tutkittu yhteensä 3 485 miestä.

Esimerkiksi erääseen tutkimukseen osallistui 18–45-vuotiaita miehiä, joista osaa kehotettiin juoksemaan puoli tuntia päivässä viidesti viikossa ja osaa kehotettiin kävelemään korkeintaan puoli tuntia päivässä viidesti viikossa. Aktiivisemmat miehet paransivat kestävyyttään sängyssä keskimääräisestä 39 sekunnista jopa yli puoleen tuntiin, kun verrattiin kävelyporukkaan, jotka kestivät sängyssä keskimäärin vain 50 sekuntia tutkimuksen päätteeksi.

Juoksuporukan tuloksia voi verrata miehiin, joille annettiin lääkettä ennenaikaiseen siemensyöksyyn, mutta lääkkeen mukana tulivat myös sivuvaikutukset, kuten pahoinvointi ja huimaus. 

Toisessa tutkimuksessa tarkasteltiin 26 miestä, jotka harjoittivat joogaa 12 viikon ajan. Tämän jälkeen he kestivät sängyssä aiempaan verrattuna jopa kolminkertaisen ajan. Ennen joogatunteja keskimääräinen aika ennen siemensyöksyä oli keskimääräiset 26 sekuntia, kun joogajakson jälkeen aika oli 1,5 minuuttia.

31 miestä käsittänyt tutkimus osoitti puolestaan positiivisia tuloksia puristustekniikan käytössä. Terveyskirjaston mukaan puristustekniikassa terskaa puristetaan siemensyöksyn kynnyksellä, jotta siemensyöksy estyisi. Tutkimuksen mukaan tämä paransi miesten kestävyyttä keskimääräisestä minuutista kolmeen minuuttiin.

Myös lantionpohjanlihasten harjoittelulla vaikutti olevan hienoiset positiiviset vaikutukset kestävyyteen.

Loppujen lopuksi tutkijat tulivat siihen päätelmään, että fyysinen aktiivisuus voisi olla paras keino miesten sänkykestävyyden parantamiseksi, eikä sen mukana tule lääkkeiden tavoin sivuvaikutuksia. Professori Smithin mukaan tarkasteltuihin tutkimuksiin osallistui kuitenkin niin pieni määrä miehiä, että lisätutkimusta tarvitaan.

Katso myös: Onko jokaisella miehellä joskus erektiohäiriöitä?

Onko jokaisella miehellä oikeasti joskus erektio-ongelmia? 2:33
Onko jokaisella miehellä erektio-ongelmia, ja minkä kokoinen on "normaali penis"? Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen vastaa.

Lue myös:

    Uusimmat