Mies uhkasi oikeustoimilla kuvansa väärinkäytöstä – totuus paljastui hulvattomaksi: "Hipsterit näyttävät niin samanlaisilta, etteivät he erota edes itseään toisistaan"

Face App leviää netissä - ulkonäköpaineita vai huumoria? 8:04
Luoko suosittu sovellus ulkonäköpaineita?

Mies hermostui luultuaan hipterikuvaa omaksi kuvakseen, mutta totuus oli hillittömän erilainen.

Enenn kuin uhkaa oikeusjutulla sen vuoksi, että omaa kuvaa on käytetty luvatta, kannattaa varmaan tarkistaa, että kuvassa todella olet sinä itse – etenkin, jos olet hipsteri, kirjoittaa Mashable-sivusto.

Hiljattain MIT Technology Review kirjoitti tutkimuksesta, joka selvitti "hipsteri-efektiä" eli sitä, miksi valtavirtaa vastaa kapinoivat päätyvät loppujen lopuksi näyttämään ulkonäöltään aivan samanlaisilta.

Päätoimittaja Gideon Lichfieldin mukaan toimitukseen tuli välittömästi jutun julkaisun jälkeen palautetta vihaiselta mieheltä, joka väitti olevansa artikkelin pääkuvassa esiintyvä "hipsteri".

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Lichfield kertoo Twitterissä, että kuva oli napattu Gettyn kuvapankista. Kuvan käyttöön sisältyi ehto, jonka mukaan kuvan yhteydessä tulisi mainita, että kuvassa esiintyy malli, jos artikkelin aihe olisi epäedullinen kuvan henkilön kannalta. Lichfield mainitsee esimerkiksi sukupuolitaudit.

Toimituksessa ei vihjailtu kuvan miehellä olevan sukupuolitautia, eivätkä he pitäneet hipsteriksi kutsumista kovinkaan kiistanalaisena, mutta päätoimittaja mietti, että kuvan voisi vaihtaa, jotta turhalta riitelemiseltä vältyttäisiin.

Mies kuitenkin kertoo, että toimituksen luova johtaja Eric Mongeon kieltäytyi jyrkästi.

"Vain kuolleen ruumiini yli otamme pois täydellisen hyvän kuvan siksi, että joku tyyppi ei pidä siitä, että häntä sanotaan hipsteriksi", Lichfield kuvailee Mongeonin todenneen.

"Hipsterit näyttävät niin samanlaisilta..."

Mongeon otti yhteyttä Getty Images -kuvapankkiin, ja hulvaton totuus selvisi: mallin nimi ei ollut sama kuin vihaista palautetta antaneen miehen.

– Toisin sanoen, mies, joka uhkasi haastaa meidät oikeuteen kuvan väärinkäytöstä, ei ollut sama kuin kuvassa. Hän tunnisti itsensä väärin. Tämä vain todistaa oikeaksi julkaisemamme artikkelin: hipsterit näyttävät niin samanlaisilta, etteivät he erota edes itseään toisistaan, Lichfield toteaa voitonriemuisena.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit.

Lähteet: Mashable, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat