Mies sanoo rakastavansa minua, mutta miten rakastunut ihminen voi toimia näin? Miehet vastaavat

Miksi ihminen pettää rakastaan?"Tähän liittyy hirveän monia asioita" 1:54
Miksi ihminen pettää – voiko pettää, jos rakastaa? "Tähän liittyy hirveän monia asioita"

Juttusarjassa miehet vastaavat kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Oletko koskaan itkenyt tai ollut masentunut ja mieli maassa naisen takia?

Olen parisuhteessa ja tuntuu, että mies ei välitä riidoistamme mitään. Minulle itselleni tulee aina paha mieli, jos riitelemme, ja olen monet yöt itkenyt sen takia, jos mies on minulle jostain suuttunut. Tuntuu, ettei mies välitä minusta, jos hänelle ei tule huonoina aikona yhtään paha mieli. Olemme kerran jo eronneet, eikä mies edes yrittänyt sopia asiaa. Palasimme kuitenkin yhteen ja sain tietää, että mies oli deittaillut heti jotain toisia naisia. Minä olin eron ajan todella surullinen ja ihan rikki. Ja sitten kuitenkin olin se, joka halusi vielä yrittää.

Mies sanoo rakastavansa, mutta miten rakastunut ihminen voi unohtaa toisen noin vain? Ja kuinka miehet sitten ylipäätään surevat, voiko mies rakastaa niin kovasti naista, että hän ei voi tätä unohtaa, vaikka nainen lähtisikin suhteesta pois?" kysyy nimimerkki surumieli.

Näin miehet vastasivat

"Ihan samalla tavalla suremme ja itkemme kuin te naisetkin. Kuulostaa teitä tuntematta siltä, että olet pelimiehen uhri, pelimiehellä ei ole tunteita vain sinua kohtaan. Jos parisuhde on yhtä tappelua ja itkua, suosittelen vaihtamaan puolisoa."
– 40, sinkku

"Kyllähän naisasiat ovat ainakin itselle todella stressaavia ja vetävät mielen ihan pikimustaksi todella helposti. En lähtisi käyttämään masennus-sanaa tässä yhteydessä, mutta kyllä sitä on naisten vuoksi tullut itkettyä useinkin. Nyt kun tarkemmin mietin, niin en edes muista milloin olisin viimeksi itkenyt jostain muista kuin naisiin liittyvistä syistä – hyvistä tai vähemmän hyvistä. Omasta erosta on muutama kuukausi aikaa ja tähän väliin on mahtunut paljon synkkiä hetkiä sekä exään että muihinkin naisiin liittyen.

Kuulostaa siltä, että teillä on vain todella erilaiset tavat käsitellä eroa, riitoja ja tunteita – ja varmaankin myös rakastaa. Hän haki eroonne helpotusta muista naisista, mutta ei se tarkoita, että hän olisi unohtanut sinut. Miehet kyllä rakastavat, tuntevat, rakastavat ja itkevät ihan niillä kaikilla samoilla tavoilla kuin naisetkin, mutta totta kai jokainen ihminen on erilainen."
– 28, sinkku

"Olen itkenyt ja ollut masentunut naisen takia. Sekä siksi, mitä olen sanonut tai tehnyt, tai siksi, mitä nainen on sanonut tai tehnyt. Luulen, että yleistäen voi sanoa, että miehet peittelevät pahaa oloaan kuten surua ja ahdistusta parisuhteissa. Ehkä tämä malli on periytynyt sukupolvelta toiselle.

Suru, ahdistus ja viha purkautuvat sitten humalassa tai kun paha olo on kasautunut niin isoksi möykyksi, ettei sitä enää hallitse. Terveempää olisi osata purkaa tunteita pienissä määrin ja rakentavalla tavalla. Esimerkiksi itkemällä ja puhumalla tunteista, eikä vaikka raivokännillä nakkikioskilla.

Kysymyksen esittäjän tapauksessa luulen, ettei kyse ole sukupuoliasiasta, vaan luonteesta. Jos toinen suree ja on sulkeutunut eron koittaessa, saattaa toinen lähteä etsimään äkkiä seuraa ja/tai seksiä unohtaakseen pahan olonsa. Rakkaus on monimutkaisempi asia kuin vain tekojen summa tai aivokemiaa. Puhutaan jopa sielujen siteestä.

Jos kumppani sanoo rakastavansa ja näyttää unohtavan kuitenkin toisen tai laiminlyövän tätä, ei kyse ole sitoutuneesta ja kypsästä rakkaudesta. Rakkaus on myös valinta. Aina ei voi tuntea huumaa ja ihastumista, ja joskus riitojen aikaan voi tuntua täysin päinvastaiselta. Silloin itse kunkin pitäisi miettiä suhdetta pidemmällä tähtäimellä: mistä on tultu, ja minne halutaan mennä, viikon päästä, vuoden päästä. Loppuelämäksi. Haluanko viettää kumppanini kanssa arjen ilot, surut ja toisinaan ankean, toistuvan tylsyyden?

Jos käy niin, että kumppani rakastaa toista vilpittömästi ja lähtee siltikin pois, saattaa tajuaminen tästä tulla vasta vuosienkin jälkeen. Paha olo voi iskeä epämääräisenä ahdostuksena, jos omia tunteitaan ja ajatuksiaan ei ole katsonut ja tutkinut rehellisesti. Mitä paremmin tunnen itseni ja olen rehellinen itselleni, sitä helpompi minun on kohdata tunteeni ja ajatukseni. Niin hyvät kuin pahat.

Sitä, miten miehet surevat, ei voi yleistää. Jokainen mies on oma tapauksensa. Toki voidaan tehdä yleistyksiä, kuten jo aiemmin mainitsinkin. Mitä enemmän itselleni tulee ikää, sitä enemmän huomaan surevani avoimemmin kuin aiemmin.

Ja voiko mies rakastaa niin kovasti naista, että hän ei voi tätä unohtaa, vaikka nainen lähtisikin suhteesta pois? Kyllä voi. Jos kyse on todellisesta rakkaudesta, ei sen pitäisi päättyä siihen, kun aivokemiat tasaantuvat, arki alkaa tai eron koittaessa. Rakkaus on side, mutta ennen kaikkea valinta."
– 39, avoliitossa

Alla näet seuraavan kysymyksen –mies, miten vastaisit siihen?

Jos haluat ottaa osaa, kirjoita vastauksesi alle. Parhaat vastaukset pääsevät mukaan ensi viikon juttuun!

Kysymys:

"Olen huomannut, että erektion kovuus vaihtelee melko paljonkin. Minun kanssani miehen erektio ei ole läheskään niin kova kuin aamuerektio aamuisin. Onko pornon aiheuttama erektio kovempi kuin kumppanisi kanssa? Koska saat voimakkaimman erektion?" kysyy nimimerkki kovakko.

Vastaa tässä:

Tämä ominaisuus on poistunut käytöstä – pahoittelemme! Tsekkaa kuitenkin uusimmat lifestyle-artikkelit!

Mitä itse haluaisit kysyä miehiltä?

Tämä ominaisuus on poistunut käytöstä – pahoittelemme! Tsekkaa kuitenkin uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat