Mies, opettele ymmärtämään naisen seksuaalisuutta!

Tony Dunderfeltin näkemykset parisuhteen vaiheista kietoutuvat myös seksuaalisuuden ympärille. Psykologin mielestä miesten keskeinen haaste on opetella ymmärtämään naisen seksuaalisuuden monia tasoja. Sen myötä nainen uskaltaa avautua miehelle.

Tony Dunderfeltin mielestä seksuaalisuudesta puhuttaessa on olennaista tiedostaa biologian sanelemat lainalaisuudet.

− Miesten seksuaalisuus on ollut historian saatossa nopeaa toimintaa. Tavoitteena on ollut hedelmöittää mahdollisimman monta naista. Naisten sisäinen ohjelmointi taas ohjaa heitä pysymään kotona ja synnyttämään lapsen.

Modernin ajan itsenäiset naiset ovat saaneet kaiken. He tahtovat yhtyä seksuaalisuuden myötä elämän syvimpään olemukseen. Lapsenteko on osa sitä, mutta nainen haluaa myös avautua ja nauttia seksuaalisesti.

− Ihaninta tämä olisi miehen kanssa, joka osaa ottaa huomioon naisen nautinnon monet tasot. Lähtökohta on se, että mies innostuu parissa minuutissa, kun taas naisella siihen menee kauemmin, Dunderfelt kertoo seksuaalisuuden haasteista.

Miehet tutkimusmatkalle

Dunderfelt ei näe parisuhteen kolmannen vaiheen kynnyksellä muuta tietä kuin sen, että miehet ryhtyvät perehtymään naisten seksuaalisuuteen syvemmällä tasolla.

Moderni nainen joutuu sinnittelemään päivisin terävänä, usein vastuullisissa tehtävissä. Kotona hän tarvitsee aikaa rentoutuakseen ja avautuakseen psyykkisesti.

− Nainen ei halua välttämättä edes yrittää avautua miehelle, joka ei tiedä, miten hommat hoidetaan. Tässä on kyse vuorovaikutuksesta. Kun mies treenaa naisen seksuaalisia toimintatapoja, nainen rentoutuu, Dunderfelt avaa syy−seuraus-ketjua.

Ikäihmisten seksuaalisuus

Moni ikäihminen sijoittuu parisuhdekäyttäytymisessään ensimmäisen vaiheen toimintamalliin. Heillä saattaa olla päällä voimakkaita estoja. "Minähän en opettele mitään, Kerttu oli tyytyväinen jo 40 vuotta sitten!"

− Mies kyllä haluaa, että nainen nauttii, mutta se vaatii luultavasti opiskelua. Ikääntynyt nainen joutuu myös käsittelemään tuntemukset, jotka kehon vanheneminen nostaa pintaan.

Dunderfelt korostaa, ettei koskaan ole liian myöhäistä sukeltaa seksuaalisuuden kiehtovaan maailmaan.

− Seksuaalisuus voi löytää vielä ikääntyneidenkin kohdalla uuden uoman, kun uskalletaan luopua vanhoista malleista ja kokeilla jotain uutta.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja