Mainos

Mies kuoli hiihtovaelluksella UKK-kansallispuistossa

Kaksi UKK-kansallispuistoon hiihtovaellukselle lähtenyttä miestä eksyi ennalta suunnitellulta reitiltä. Pelastushenkilöstö löysi miehet ahkion jälkien perusteella. Toinen mies oli menehtynyt.

Poliisin mukaan kaksi Itä-Suomessa asuvaa miestä oli lähtenyt viime perjantaina Kemihaarasta Savukoskelta hiihtovaellukselle UKK -kansallispuistoon. Miehet kuljettivat varusteitaan mukanaan hiihtoahkioissa ja heillä oli tarkoituksena yöpyä kansallispuiston autiotuvissa.

Viikonlopun kylmät ja lumiset sääolosuhteet vaikeuttivat kulkua. Lauantain hiihtovaellus kämpältä toiselle oli jouduttu keskeyttämään ja miehet olivat päättäneet palata edelliselle kämpälle. Paluumatkalla miehet olivat eksyneet ja hiihtäneet eksyneinä yhtäjaksoisesti toista vuorokautta pääsemättä määränpäähänsä.

Maanantai aamupäivällä miehet olivat väsyneinä ja toisen miehistä yleiskunnon heiketessä lopettaneet matkanteon ja toinen miehistä soitti hätäkeskukseen. Hätäpuhelu oli katkennut todennäköisesti puhelimen virran loputtua. Soittaja oli puhelussa ennättänyt ilmoittaa sijaintinsa koordinaatteina.

Pelastuslaitos ja Rajavartiosto etsivät miehiä ilmoitetun sijainnin maastosta moottorikelkkojen avulla. Miehiä ei löydetty ilmoitetulta alueelta. Etsintöjen jatkuessa miesten ahkion jälkiä löydettiin maanantai-iltana reilun 10 kilometrin päästä alkuperäiseltä etsintäalueelta. Ahkion jälkien päästä löydettiin miehet, joista toinen oli pahasti kylmissään ja toinen menehtyneenä. Kylmettynyt mies toimitettiin Lapin keskussairaalaan.

Poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä kuolemansyyn tutkintana.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.