Mies huomasi kuolleen ketun vatsan liikahtelevan – pelasti pennut keisarileikkauksella: "On ihmeellistä, että ne selvisivät"

Äärimmäisen kesy kettu teki yllätysvierailun espoolaispuistoon 0:37
Tämä äärimmäisen kesy kettu teki yllätysvierailun espoolaispuistoon!

Chris pelasti auton alle jääneen kettunaaraan pentueen. Mies suoritti keisarileikkauksen tien sivussa ja otti pennut mukaansa.

Chris Rolfe oli hoivaamassa lampaitaan, kun hän näki surullisen tapahtumasarjan.  Englantilainen Chris oli matkalla lammaskatraansa luota kotiin, kun hän näki auton ajavan ketun yli.

Kuski ei jäänyt paikalle, mutta Chris meni tarkastamaan ketun kunnon. Valitettavasti naaraskettu oli menehtynyt.

Chris kuitenkin havaitsi eläintä tutkiessaan liikettä sen vatsan alueella. Hän ymmärsi, että kuollut kettu oli ollut raskaana, kertoo BBC.

Ei odottanut pentujen selviävän

Chris päätti pelastaa pennut. Hän suoritti keisarileikkauksen tien sivussa, otti pennut ja ajoi ne mukanaan äitinsä luokse.

– Chris ei odottanut pentujen selviävän, mutta hän halusi yrittää. On ihmeellistä, että ne selvisivät, äiti Jean kommentoi.

Jeanilla oli aiempaa kokemusta villieläinten hoivaamisesta. Hän puhdisti pennut Chrisin kanssa ja asetti ne lämpimään pesään.

Pentuja ruokittiin 20 minuutin välein, ja Jeanin mukaan ensimmäinen yö olikin "hyvin pitkä".

Pennuille annettin nimet

Pennut kuitenkin selvisivät. Niitä ruokittiin vähintään kolmen tunnin välein viisiviikkoisiksi asti.

Jean ja Chris nimesivät eläimet Gingeriksi, Biscuitiksi, Little-Tipiksi ja Big-Tipiksi. Ne tullaan palauttamaan luontoon, kun ne ovat tarpeeksi vanhoja.

Palaavat luontoon

Pennut viedään vielä villieläinkeskukseen, joka on erikoistunut kettuihin. Siellä ne opettelevat luonnossa tarvitsemiaan taitoja.

– Täysin itsekkäältä kannalta ajatellen tulee olemaan vaikeaa päästää ne menemään, Jean sanoo.

Jean ja Chris. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Mutta ne ovat villieläimiä, ja tavoite on aina ollut saada ne takaisin luontoon ja toivoa, että ne käyttävät tämän toisen tilaisuuden ja elävät pitkän ja onnellisen elämän siellä, mihin ne kuuluvat.

Lähteet: BBC.com

Lue myös:

    Uusimmat