Mies avautuu kiusallisesta ongelmastaan: "Oli valtava helpotus kuulla, etten ollut ainoa"

Brittimiehellä on ahdistava ongelma: liian pieni penis.

Steve Baker (keksitty nimi), 62, kärsii hypospadiasta. Se on synnynnäinen, peniksen kokoon, ulkonäköön ja toimivuuteen vaikuttava kehityshäiriö.

Essexissä syntynyt Baker kertoo, kuinka hän luuli olevansa ainoa mies ongelmansa kanssa, mutta löysi rauhan törmätessään netissä samasta häiriöstä kärsivien keskusteluryhmään. Tämä tapahtui vasta kolme vuotta sitten.

– Oli valtava helpotus kuulla, etten ollut ainoa samasta ongelmasta kärsivä mies, Baker kertoo Daily Mailille.

"Se on niin surullista"

Bakerin penis on noin 2,5 senttimetriä pitkä.

– Jos vanhempani tiesivät, että minussa oli jotain vialla, he eivät koskaan kertoneet, eivätkä niin tehneet lääkäritkään, jotka minua vauvana hoitivat.

Baker epäilee, etteivät vanhemmat kehdanneet puhua asiasta. Edes sisarukset eivät kiusoitelleet veljeään ilmiselvästä ongelmasta.

– Todennäköisesti he ovat nähneet sen. Se on niin surullista. He ovat varmaan olleet liian nolostuneita mainitakseen siitä.

– Jonkun olisi pitänyt kertoa, mikä minussa on vialla, koska elämäni olisi voinut olla hyvin erilainen, mies suree nyt.

Väärä diagnoosi pahensi tilannetta

Hypospadia diagnosoidaan yleensä, kun poikavauvat ovat muutaman kuukauden ikäisiä, ja hoitoa suunnitellaan, kun lapsi on 0,5–1 vuoden ikäinen. Sen aiheuttajaa ei tiedetä, mutta se vaikuttaa virtsauskykyyn ja seksielämään merkittävästi. Bakerin tapauksessa hänen virtsaputkensa suu on peniksen sivussa. Erektiossa hänen peniksensä on noin 10 senttimetrin pituinen, eikä niin paksu kuin keskivertopenis.

– Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö se olisi vaikuttanut itsevarmuuteeni ja koko persoonallisuuteeni, koska yhteiskunta määrittää miesten peniksen koon tärkeäksi, Baker sanoo.

Nykyään Kanadassa asuva Baker tapasi urologin Uudessa-Seelannissa vuonna 1976, mutta tämä ei osannut diagnosoida hypospadiaa. Sen sijaan lääkäri päätti ympärileikata Bakerin peniksen, mikä pahensi ongelmaa.

– En tuntenut mitään peniksen päässä tai juurikaan mitään muutakaan. Jos olisin tiennyt, että ongelma on hypospadia, en olisi mennyt lähellekään sitä tyyppiä.

– Minulla ei ole aavistustakaan, miksi hän päätti tehdä ympärileikkauksen, ja ajatus vaurioista valittamisesta ei olisi tullut mieleenikään. Se oli liian noloa. Minun piti vain elää asian kanssa.

Avioliitto kariutui – osasyy seksin vaikeus

Baker sanoo, että hänellä on edelleen normaalit seksihalut, mutta peniksen pieni koko ja tunnon puute ovat vaikuttaneet hänen suhteisiinsa, ja kykyyn saada orgasmi. 29-vuotiaana hän meni naimisiin parhaan ystävänsä seksuaalisesti kokemattoman siskon kanssa. Yhdessä he saivat kaksi lasta. Avioliitto kuitenkin kariutui vuonna 2001.

– Ei ollut tarkoitettu, että olisimme yhdessä aina, mutta seksi ei auttanut asiaa. Se oli niin vaikeaa, ettei sitä juuri tapahtunut.

Baker vannoo, ettei ole itse hiljaa, jos esimerkiksi hänen tulevalla pojanpojallaan olisi sama ongelma.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja