Mielettömiä makuyhdistelmiä: Tässä ovat herkullisimmat trendihampurilaiset!

Vadelmia ja chiliä, lohta ja rucolaa: näillä tuunaat perinteisestä hampurilaisesta trendiherkun.

Kesän kynnyksellä grillit kuumenevat ja ritilöillä tirisevät hampurilaispihvit. Perinteinen purilainen syntyy muutamasta ainesosasta: sämpylöiden välistä löytyy ainakin tomaattia, suolakurkkua, sipulia ja salaattia.

Kotikokki voi kuitenkin tuunata hampurilaisestaan vieläkin kulinaristisemman herkun näillä Yhdysvalloissa jylläävillä trendikkäillä vinkeillä.

Suosi etnisiä vivahteita

Kansainväliset maut ovat löytäneet tiensä sämpylöiden väliin. Meksikolaisilla vivahteilla tuunatusta purilaisesta voi löytää muun muassa vadelman ja savustetun chilin villin yhdistelmän. Myös korianteria ja pekaanipähkinää yhdistävä pesto tai vadelma-avocadosalsa tuovat pikanttia makua purilaiseen.

Aasialaisen tuulahduksen hampurilaiseen saa esimerkiksi korealaisella chilitahnalla, gochujangilla, jota käytetään lihan marinoimiseen.

Intialaisten mausteiden ystävä ripottelee purilaiseensa kuminaa, korianteria ja garam masalaa. Lisäpotkua saa makeasta chilikastikkeesta tai wasabista.

Jäljittele lempiruokaasi

Jokaisella on oma kotiruokaherkku, johon ei kyllästy. Mielikuvitusta käyttämällä oma lempiruoka muuntautuu myös purilaiseksi.

Yhdysvalloissa suosiossa on perinteisistä aamiaistarpeista koostettu hampurilainen. Aamupala muuntautuu veikeäksi lounaaksi tai päivälliseksi, kun hampurilaisen koostaa munista, vaahterasiirapista ja makeista kekseistä.

Valitse proteiinin lähde

Sämpylöiden välistä löytyvä perinteinen naudanlihapihvi on saanut rinnalleen paljon luovia vaihtoehtoja niin lihansyöjille kuin vegaaneillekin. Kana ja lammas valtaavat alaa rapakon takana, mutta lohesta on tullut hittituote. Lohitäytteinen hampurilainen on kevyt, mutta täyttävä vaihtoehto.

Vehreyttä väliin

Perinteisten höysteiden lisäksi luova hampurilaisen kokoaja voi täyttää annoksensa lisukesalaateilla. Tavallisen jääsalaatinlehden sijaan esimerkiksi rucola tuo purilaiseen uutta makua. Eksoottisista makuelämyksistä ja Aasiasta inspiroitunut kokki iskee purilaisensa väliin paahdettua merilevää.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat