Mielenterveysongelmista kärsinyt äiti surmasi lapsensa ja itsensä Latokartanossa – Helsingin poliisi selvittää lastensuojelun toimet

9:07
Katso myös: Miksi äiti surmaa oman lapsensa? Kokeneet poliisit pohtivat asiaa MTV:n Murharyhmässä

Helsingin poliisilaitos on aloittanut esiselvityksen Helsingin kaupungin lastensuojelun toimista liittyen Latokartanon perhesurmaan.

Poliisi kertoo päättäneensä esiselvityksen aloittamisesta oma-aloitteisesti. Syynä tähän oli muun muassa tapauksen vakavuus.

37-vuotiaan äidin epäillään murhanneen 12-vuotiaan poikansa ja sen jälkeen itsensä Helsingin Latokartanossa maaliskuun lopulla.

Poliisi selvittää ja lopuksi arvioi sen, onko lastensuojelun toiminnassa syytä epäillä jotain sellaista tekoa tai laiminlyöntiä, jonka perusteella olisi syytä epäillä virka- tai muuta rikosta. 

– Esiselvitys kohdistuu ainoastaan lastensuojelun toimintaan, eli poliisi ei selvitä muiden kaupungin viranomaisten toimia, sanoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Teemu Jokinen tiedotteessa.

Poliisi tekee esiselvityksen jälkeen päätöksen siitä, aloitetaanko viranomaistoiminnasta esitutkinta.

Poliisi kertoo tiedottavansa asiasta seuraavan kerran, kun esiselvitys valmistuu. Poliisi ei pysty tässä vaiheessa arvioimaan sitä, miten pitkään esiselvityksessä kestää. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja