Miehen luultiin hukkuneen Keuruulla vuonna 2006 – nyt poliisi epäilee kuolemaa tappona

Sisä-Suomen poliisilaitos on avannut tutkinnan Keuruulla vuonna 2006 tapahtuneesta epäillystä taposta.

Helsingin Sanomien mukaan kyseessä on tapaus, jossa kolme keuruulaista kaverusta oli soutelemassa alkuillasta kesä-heinäkuun vaihteessa vuonna 2006. 

Vene kaatui soutelun aikana ja kaksi miehistä ui rantaan, mutta kolmannen miehen epäiltiin tuolloin hukkuneen. Vuonna 1979 syntynyt mies löydettiin hukkuneena Keurusselältä, kertoi HS.  

Kuolemaa ei kuitenkaan enää pidetä hukkumisena, vaan Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo tiedotteessaan aloittaneensa kesällä 2022 esitutkintalain mukaisen selvityksen epäillystä taposta. 

– Ennen esitutkinnan aloittamista esitutkintaviranomaisen on tarvittaessa selvitettävä rikosepäilyyn liittyvät seikat erityisesti siten, että ketään ei aiheettomasti aseteta rikoksesta epäillyn asemaan, poliisi kertoo tiedotteessa.

Esiselvitys valmistui keväällä 2023 ja tutkinnanjohtajan päätöksellä asiasta kirjattiin rikosilmoitus ja aloitettiin varsinainen esitutkinta.

Poliisi kuuli esitutkinnan aikana useita oikeudenomistajia, yhtä rikoksesta epäiltyä sekä yli 15 todistajaa. 

Rikoksesta epäilty vangittiin asiassa todennäköisin syin tutkinnanjohtajan esityksestä, HS:n mukaan viime elokuussa. Epäilty kuitenkin vapautettiin myöhemmin käräjäoikeuden päätöksellä. 

Poliisi kommentoi MTV Uutisille, ettei se voi avata syytä, miksi tutkinta on päätetty käynnistää näin vanhasta jutusta.

Ilta-Sanomat kertoi viime lokakuussa, että epäillyn 41-vuotiaan miehen rikoshistoria on pitkä. Häntä on syytetty muun muassa rattijuopumuksista, useista huumausainerikoksista sekä useista näpistyksistä ja pahoinpitelyistä. 

Poliisin tiedotteen mukaan asia on siirretty Länsi-Suomen syyttäjäalueelle syyteharkintaan.

Lue myös:

    Uusimmat