Mainos

Miehen erogeeniset alueet

Lähes aina puhutaan naisten erogeenisistä alueista, mutta miehen erogeenisyydestä tuskin koskaan. Miehen seksuaalisuus on varsinkin heteroseksissä hyvin peniskeskeistä, mutta mies voi toki saada voimakasta seksuaalista nautintoa ja jopa orgasmin muullakin tavoin kuin peniksen stimulaation kautta.

Miehen vartalon etupuolella olevat erogeeniset alueet

Useahko mies pitää siitä, että hänen hiuksiaan tai päätään silitetään. Päänahka sisältää uskomattoman paljon kosketusta aistivia hermopäätteitä. Naisen kannattaa siis miestä suudellessaan hyväillä samalla tämän päänseutua. Huulten lisäksi huomionarvoisia kohteita suutelemiseen ja kielellä lipomiseen ovat miehen korvat, korvanipukat sekä kaula. Näykkiessään miehen korvaa nainen voi samalla huohottaa seksikkäästi ja/tai puhua irstaasti. Tämä saa monen miehen erittäin kiihottuneeksi.

Miehen nännit ovat alue, joka usein sivuutetaan. Tämä on hiukan merkillistä, sillä noin 40 prosentilla miehistä nännien tuntoherkkyys voi nimittäin olla jopa suurempi tai vähintään yhtä suuri kuin naisilla. On myös miehiä, jotka pystyvät saamaan orgasmin nännien hyväilyn kautta. Ejakulaatiota kyseisen orgasmin aikana ei tosin tapahdu.

Nainen voi hyväillä miehen nännejä aivan samalla tavalla kuin toivoisi miehen hyväilevän omia nännejään. Nykyisin on yleistä antaa erogeenisille alueille erilaisia nimiä. Niin on myös nännien kohdalla, joita kutsutaan nimellä N-alue. Tämä on lyhenne englanninkielisestä sanasta nipple(s).

Napa ja alavatsa ovat alueita, jotka ovat sekä miehillä että naisilla erogeenisia. Usein mies kokee erittäin kiihottavana tilanteen, jossa nainen vie kättään hiljalleen pitkin miehen alavatsaa. Tämä on hyvä hetki myös pienelle seksuaaliselle kiusoittelulle. Naisen kannattaa vielä käsi mahdollisimman lähellä penistä. Ehkä niin, että se jopa hiukan hipaisee sitä. Kädellä voi myös hyväillä miehen häpykarvoitusta. Penikseen ei kuitenkaan tule vielä keskittyä. Tämä kiihottaa miestä äärimmilleen. Tätä leikkisää härnäämistä kannattaa jatkaa tovi, ennen kuin tarttuu miehen penikseen. Näin miehen saa todella kuumaksi.

Penis on kieltämättä miehen herkin alue. Se sisältää arviolta 4 000 hermopäätettä. Kaikkein aistiherkin kohta peniksessä on esinahan side. Se on pieni pala nahkaa, joka sijaitsee peniksen takapinnalla terskan ja peniksen varren välillä. Naisen kannattaa vaikkapa pyöritellä sormeaan tuolla alueella. Suuseksin aikana aluetta on hyvä lipoa kielellä. Esinahan sidettä kutsutaan yleisesti F-pisteeksi. Tämä tulee latinankielisestä termistä frenulum.

Toinen erityisen herkkä alue peniksessä on terskan kehä. Se on terskan alapinnalla sijaitseva terskaa kiertävä uloke. Sitä on aikojen alussa kutsuttu silkkitieksi. Tässä lienee syy siihen, miksi kehää kutsutaan nykyisin S-pisteeksi. Anatomisesti alueesta käytetään nimeä korona.

Miehet pitävät myös siitä, että heidän kiveksiään ja kivespussejaan hyväillään. Erityisen herkkä alue on kivespussin keskellä kulkeva sauma eli niin sanottu R-piste. Lyhenne tulee latinankielisestä sanasta raphe.

Selkäpuolen erogeeniset alueet

Miehen niska ja hiusraja ovat hyvin herkkiä koskettelulle. Käden kuljettaminen pitkin miehen niskaa ja hartialinjaa ei ainoastaan rentouta miestä vaan myös kiihottaa häntä. Niskasta on hyvä jatkaa käsien kuljettamista pitkin miehen selkärankaa. Selkärangan edestakainen sively saa miehen joskus jopa kiemurtelemaan – ei inhosta vaan nautinnosta.

Pakarat ovat alue, jonka hyväily tuottaa miehelle erittäin usein voimakasta nautintoa. Pakaroiden välisen alueen hyväily ja sormien kuljettaminen pitkin peräaukon ympärystä kiihottaa miestä suunnattomasti. On puhuttu, että miehillä olisi myös oma G-pisteensä. Mitään varsinaista G-pistettä miehellä ei kuitenkaan ole. Kyseessä on eturauhanen, jossa on suuri joukko hermokimppuja. Niistä herkimmät ja suurimmat sijaitsevat eturauhasen keskiosassa.

Eturauhasta pystyy stimuloimaan siten, että sormi viedään miehen peräaukkoon ja liikutetaan sormea navan suuntaan. Eturauhasen ja peräsuolen välinen alue on ohut ja sormen liike aiheuttaa siten erittäin voimakkaita tuntemuksia. Osa miehistä voi saa hyvinkin rajun orgasmin eturauhasen hyväilyn kautta. Osalla miehistä tuo alue on vastaavasti niin herkkä, että sen koskettelu saa aikaan kipua. Etukäteen ei tietenkään voi tietää, tuottaako eturauhasen hyväily kipua vain nautintoa. Sen saa selville vain kokeilemalla tai kysymällä mieheltä aikaisempia kokemuksia.

Väliliha on erogeeninen alue molemmilla sukupuolilla. Välilihasta käytetään joskus termiä P-alue. Tämä juontaa juurensa välilihan latinankielisestä sanasta perineum. Myös reisien sisäpinnat ovat miehillä erogeenisiä. Naisen kannattaakin kuljettaa kättään pitkin miehen reiden sisäpintaa siten, että käsi lähtee polvitaipeesta ja siirtyy lähelle miehen nivusia. Käden saavutettua nivuset, nainen alkaa liikuttaa kättään jälleen polvitaivetta kohti.

Tutustukaa miehen erogeeniseen kehoon

Tutustuminen kehon eri kohtien tuottamiin aistinautintoihin kannattaa aina. Hyvä esileikki voi löydä nautinnon määrässä huonon yhdynnän mennen tullen. Lisäksi esileikki voi olla kestoltaan kuinka pitkä tahansa. Pitkän ja kiusoittelevan esileikin jälkeen saatu orgasmi ja ejakulaatio tyhjentävät miehen aivotoiminnan täysin, ja keho on tyystin rentoutuneessa tilassa. Miehen orgasmeissa on siis eroja aivan samalla tavoin kuin naisillakin. Sen vuoksi miehenkin orgasmiin kannattaa nähdä vaivaa.


AVA

Teksti: Kari Heusala

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.