Microsoftin Surface Pro 6, Surface Laptop 2 ja Surface Studio 2 tänään myyntiin Suomessa

Microsoft julkisti uudet Surface Pro 6, Surface Laptop 2 ja Surface Studio 2 -tietokoneensa jo lokakuun alussa. Suomessa uutuudet tulevat saataville kuitenkin vasta tänään ennakkotilausjakson jälkeen.

Microsoftin uutuudet ovat saatavilla sen oman verkkokaupan lisäksi Gigantin, Powerin ja Verkkokauppa.comin verkkokaupoista ja valikoiduista myymälöistä.

Surface Pro 6 on uusin versio Microsoftin hybridilaitteesta, joka koostuu näyttöosasta sekä haluttaessa erillisestä, liitettävästä näppäimistökuoresta.

Uutuutena myös Surface Pro 6 on saatavissa neliytimisellä suorittimella. Lisäksi parhaimmillaan Surface Pro 6:n saa varustettua 16 gigatavulla RAM-muistia ja 1 teratavun SSD-tallennusmuistilla.

Microsoftin mukaan uusi Surface Pro 6 tarjoaa edeltäjäänsä nähden jopa 67 prosenttia enemmän suorituskykyä. Tehokkaammat suorittimet ovat vaatineet laitteen jäähdytyksen suunnittelun uudelleen. Uudenkin Surface Pro 6:n näytön koko on 12,3 tuumaa ja tarkkuus 2736×1824 pikseliä. Muun muassa näytön kontrastia Microsoft kertoo kuitenkin parannetun. Akunkestoksi Microsoft mainitsi yhä 13,5 tuntia.

Surface Pro 6 on saatavilla Intel Core i5 tai Core i7 -suorittimella, 8 tai 16 gigatavun RAM-muistilla, 128, 256, 512 gigatavun tai 1 teratavun tallennusmuistilla sekä mustana tai platinanvärisenä. Hinnat vaihtelevat 1 079 eurosta 2 549 euroon. Surface Pro Signature Type Cover -näppäimistö myydään erikseen 184,99 euron hintaan ja on saatavilla platinanvärisenä, viininpunaisena sekä koboltinsinisenä.

Alkuperäisen Surface Laptopin tavoin Microsoftin päivitetyn kannettavan Surface Laptop 2 -tietokoneen suurin ulkoinen erikoisuus on näppäimistön ympäryksen alcantara-pinta. Runko on edelleen alumiinia.

Uudessa Surface Laptop 2:ssa on edelleen 13,5 tuuman kosketusnäyttö 3:2-kuvasuhteella ja 2256×1504 pikselin tarkkuudella. Microsoft kertoo parantaneensa tietokoneen näppäimistöä hiljaisemmaksi kuin edeltäjässä.

Edullisimmassakin uudessa Surface Laptop 2:ssa on Intelin neliytiminen Core i5-8250U -suoritin 1,6 gigahertsin peruskellotaajuudella ja 3,6 gigahertsin Turbo-kellotaajuudella, 8 gigatavun RAM-muistilla sekä 128 gigatavun SSD-tallennusmuistilla. Päivitettyjen suoritinten myötä Surface Laptop 2 on aiempaa jopa 85 prosenttia suorituskykyisempi. Akunkesto kuitenkin yltää yhä jopa 14,5 tuntiin.

Surface Laptop 2 on saatavilla myös Intel Core i5 tai Core i7 -suorittimella, 8 tai 16 gigatavun RAM-muistilla, 128, 256, 512 gigatavun tai 1 teratavun tallennusmuistilla mutta värivaihtoehtoja on neljä kappaletta – musta, platinanvärinen, viininpunainen sekä koboltinsininen. Hinnat vaihtelevat 1 179 eurosta 2 999 euroon.

Microsoftin all-in-one-pöytätietokone Surface Studio 2 sisältää päivitettyä tekniikkaa.

Uuden NVIDIAn Pascal-grafiikkasuorittimen voimin grafiikkasuorituskyky on kasvanut jopa 50 prosentilla. Alkuperäisessä Surface Studiossa suorittimet olivat Intelin 6. sukupolven malleja, ja nyt uudessa siirrytään yhden sukupolven yli suoraan 8. sukupolveen.

28 tuuman näytöllä edelleen varustettu Surface Studio 2 on säädettävissä alkuperäisen tavoin eri käyttöasentoihin portaattomasti säätyvän jalustan ansiosta.

Näyttöä on myös Surface Studio 2:ssa parannettu. Se on 38 prosenttia aiempaa kirkkaampi ja kontrastisuhde on 22 prosenttia parempi. SSD-tallennusmuistia Surface Studio 2:een saa jopa 2 teratavua. Aiemmasta poiketen tarjolla ei ole enää kiintolevyn ja SSD-tallennusmuistin yhdistävää hybriditallennusmuistivaihtoehtoa.

Surface Studio 2 on saatavilla kolmena malliversiona. Lähtötason malli sisältää 1 teratavun tallennusmuistia ja 16 gigatavua RAM-muistia ja maksaa 4 249 euroa. 5 149 euron mallissa RAM-muisti kasvaa 32 gigatavuun ja 5 699 euron mallissa tallennusmuisti vielä 2 teratavuun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja