Microsoftin ex-pomo: Tämä jäi kaduttamaan

Microsoftin ex-johtaja Steve Ballmer on esiintynyt ensimmäistä kertaa julkisuudessa astuttuaan syrjään ohjelmistojätti Microsoftin johdosta.

Hänen tilalleen yhtiön johtoon nousi kuukausi sitten Satya Nadella.

Ballmerin eilinen esiintyminen Oxfordin yliopistossa veti salin täyteen väkeä.

The New York Times toteaa artikkelissaan, että uhmakkaasta esiintymisestään huolimatta Ballmer kertoi suoraan myös Microsoftin viimeaikaisista harha-askeleista, kun teknologiateollisuuden painopiste on siirtynyt pöytäkoneista mobiililaitteisiin ja pilvipalveluihin.

Tällä saralla Googlen ja Facebookin kaltaiset yhtiöt ovat menestyneet Microsoftia paremmin.

Apple ja Samsung puolestaan hallitsevat älpuhelinmarkkinoita. Samaan aikaan Microsoftin pyrkimykset lyödä itsensä läpi älypuhelinmarkkinoilla ovat tuottaneet vesiperän.

Asiantuntijat ovat epäileväisiä siitä, että Nokian kännykkätoiminnan hankinnasta olisi apua Microsoftin asemaan älypuhelinmarkkinoilla.

- Viimeisen kymmenen vuoden aikana jotkut asiat eivät ole menneet kovin hyvin. Meillä olisi ollut vahva asema puhelinmarkkinoilla. Kadun sitä, että emme yhdistäneet laitteistoja ja ohjelmistoja toisiinsa nopeammalla tahdilla, toteaa Ballmer.

Ballmer joutui myöntämään, että Applella "on viime aikoina mennyt hyvin". Ballmer myös kehui hillitysti Facebookin megahankintaa viestipalvelu WhatsAppista todeten, että netin viestipalvelut eivät luultavasti ole pelkkää villitystä.

Lue myös:

    Uusimmat