Microsoft: Emme vuoda Lumia-käyttäjien tietoja NSA:lle

Microsoft ei vuoda Lumia-käyttäjien tietoja turvallisuusvirasto NSA:lle, sanotaan Microsoft Suomesta STT:lle. Yhtiön mukaan NSA:lla tai millään muullakaan viranomaisella ei ole suoraa pääsyä käyttäjien tietoihin.

Helsingin Sanomat kertoi viikonloppuna, että Nokian Lumia-puhelinten käyttöjärjestelmä välittää Microsoftille Yhdysvaltoihin runsaasti käyttäjän yksityisiä tietoja, kuten puhelimen sijaintitietoja, tekstiviestejä ja yhteystietoja. Lehden mukaan NSA voi päästä käsiksi tietoihin.

Microsoftin mukaan tietoja menee palvelimille, jotta mahdollistetaan älypuhelinkäyttäjien haluamat palvelut, kuten esimerkiksi reittiopastukset.

Yhtiö painottaa, että palvelimilla ja pilvipalveluissa olevia tietoja luovutetaan viranomaisille vain oikeudellisesti pätevistä tietopyynnöistä, joiden täytyy koskea yksilöityä ihmistä.

– En pysty sanomaan, onko NSA pyytänyt joskus jonkun suomalaisen tietoja. Pystyisimme sen varmaan selvittämään, mutta jos näin olisi, emme ehkä saisi sitä kertoa, sanoo teknologiajohtaja Aki Siponen STT:lle. 

Lue myös:

    Uusimmat