Micke-Max Åsten makusteli maalillaan ja lähetti terveiset Tampereen finaalifiilistelijöille

HIFK tasoitti Tappara-välieräsarjan, Micke-Max Åsten pääsi maalien makuun 3:44
Video: HIFK tasoitti Tappara-välieräsarjan, Micke-Max Åsten pääsi maalien makuun

HIFK tasoitti Tappara-välieräsarjan, kun se vei nimiinsä lauantain toisen taiston lukemin 4–2. HIFK:lla maalinteossa kunnostautui myös rämäpäinen hyökkääjä Micke-Max Åsten, joka naulasi hänelle maukkaan osuman. Voiton jälkeen Åsten lähetti terveisiä ”Tampereen finaalifiilistelijöille” päin.

HIFK oli jo lähellä perjantaina, kun Tappara-välieräsarjan ensimmäinen ottelu eteni toisen jatkoerän puolelle. HIFK johti taistoa vielä minuutti ennen kolmannen erän loppua.

– Meillä oli aika raikas jalka vielä jatkoerien puolella. Jatkoimme siitä, mihin eilen jäimme. Saimme nyt käännettyä pienten marginaalien pelin itsellemme, HIFK:n hyökkääjä Micke-Max Åsten mietti.

HIFK paransi perjantaista ja sai peliotetta entistä vahvemmin itselleen.

– Pystymme vielä paremmin lähtemään omista ja hyökkääjät pystyvät pelaamaan kiekkoa vielä nöyremmin syvään. Vastustaja on kuitenkin sellainen porukka, joka rankaisee noista pitkässä juoksussa. Ei anneta heille mitään – se varmasti auttaa, Åsten mietti.

Åsten itse nousi valokeilaan, kun hän laukoi HIFK:n 2–1-johtomaalin toisessa erässä. Tilanne oli kuin kehys siitä, millaisia maaleja pudotuspeleissä tehdään.

VIDEO: HIFK johtoon, Otto Paajanen alustaa ja Micke-Max Åsten naulaa

HIFK tekee 2-1 maalin 1:23

Åsten napautti laatan pussiin, vaikka hän oli kaatumassa jäähän.

– Kyllähän maalintekeminen aina kivaa on, sitä ei voi kieltää. Tuntuu paremmalta kuin yksikään blokki tai taklaus. Maalit ovat kuitenkin tämän pelin suola, eikä kukaan valmentaja ole koskaan kieltänyt tekemästä mua niiitä. Hyvältä tuntui, ehdottomasti, Åsten fiilisteli.

Maalin lisäksi Åsten oli ytimessä hyvin tunteikkaassa ottelussa.

– Varmaan se tunne vain lisääntyy tästä. Eilen vähän tunnusteltiin, nyt oli jo sitten ihan hyvin tunnetta. Ja eiköhän se tuosta vain lisäänny, Åsten uskoo.

HIFK:n voitto tiesi sitä, että Tappara ei ainakaan marssi suoraan neljässä ottelussa jatkoon. Åsten hymähtää, kun hän puhuu ympärillä olevista näkemyksistä ja olettamista.

– Media luo aina tietynlaisen ihannemallin, että siellä Tampereella pelataan ihan satavarmasti paikallisfinaalit. Otamme siitä energiaa, Åsten huikkaa.

HIFK:n ja Tapparan välieräsarja jatkuu keskiviikkona Tampereella. Edessä on siis peräti kolme välipäivää.

– Onneksi Tampereelle on myyty hyvin keikkoja, niin on hallille käyttöä, Åsten naurahtaa.

– Ei tässä muuta kuin että mennään ohjelman mukaan. Eiköhän (Jan) Lundell (HIFK:n joukkuejohtaja) laita viestiä, että koska on seuraava tapahtuma ja missä pitää olla milloinkin, Åsten totesi tulevasta.

Lue myös:

    Uusimmat