Michelle Karvinen naiskiekon Crosby?

Suomen päävalmentajan Hannu Saintulan mielestä Michelle Karvista voidaan hyvällä syyllä kutsua naiskiekon Sidney Crosbyksi. Paljon sanottu, mutta Tanskan ja Suomen passit omistavalla Karvisella on kaikki edellytykset murtautua maailman naispelaajien eliittiin MM-kotikisoissa.

- Pidän häntä hyvin samantyyppisenä pelaajana kuin Crosbyä. Hänellä on äärimmäisen hyvä luisteluasento, mainio laukaus ja loistava pelinlukutaito, Saintula kehuu suojattiaan.

Tanskassa syntynyt Karvinen vahvistaa Suomen joukkuetta juuri Saintulan ansiosta. Saintula oli vuosia sitten seuraamassa poikien junioriturnausta Espoossa ja kiinnitti huomiota kahteen pelaajaan.

- Michelle ja tämä nykyinen NHL-mies Lars Eller erottuivat muista.

- Tunsin Michellen suomalaisen Heikki-isän kiekkopiireistä, ja siinä turnauksessa teimme hänen kanssaan linjauksen, että Michellen pitäisi pelata Suomen maajoukkueessa, Saintula muistelee.

Olympialaiset ja siirto yliopistosarjaan edessä

Karvisilla on koossa kiekkoperhe, sillä Michellen isä valmentaa ja hänen Jannik-veljensä pelaa Tanskassa. Perheen tanskalainen äiti ei ole aktiivisesti mukana jääkiekossa. Jannik sen sijaan oli näytillä jopa JYPin harjoitusleirillä muutama vuosi sitten.

Bluesissa SM-kultaa tällä kaudella juhlinut Michelle Karvinen, 19, saa edustaa Suomea nyt ensimmäisen kerran arvokisoissa. Hyökkääjä on ollut Suomessa yhtäjaksoisesti kaksi viime vuotta. Hän asuu espoolaisperheen luona ja käy lukiota.

- On toteutunut unelma pelata kotikisoissa Suomen paidassa, mutta tietysti ensi vuoden olympialaiset Vancouverissa ovat myös tärkeä tavoite, Karvinen sanoo.

Hän siirtyy lähivuosina erittäin todennäköisesti Yhdysvaltain yliopistosarjaan.

- Yhteydenottoja on tullut eri yliopistoista, mutta ensin pitää käydä lukio loppuun.

Crosby-vertauksesta Karvinen punastuu.

- Ehkä se vertaus on hieman yliampuva, hän vaikeroi.

- Tietysti minulta odotetaan maaleja ja tehopisteitä. Olen aika hyvä luistelija ja pystyn pitämään kiekkoa. Eniten parannettavaa on puolustuspelissä. Pelit ovat MM-tasolla niin tiukkoja, että hyökkääjän pitää osata myös puolustaa, Michelle analysoi.

Karvinen on kärsinyt viime päivinä flunssasta, mutta pelannee Suomen avausottelussa lauantaina Kazakstania vastaan.

Naisten MM-kilpailut pelataan Hämeenlinnassa 4.-12.4.2009. MTV3 televisioi turnauksen kanavillaan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat