Metsuri-Huovanaisen tuomio rikollisvaikuttajan murhasta pysyi voimassa – murha miehen neljäs

Veli Matti Huohvanainen syytettynä Raimo Anderssonin murhasta 2:15
Videolla MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä kertoo, miten murhailta eteni.

Helsingin hovioikeus pitää voimassa useista henkirikoksista aiemminkin tuomitun Veli Matti Huohvanaisen tuomion murhasta.

Metsuri-nimelläkin tunnettu Huohvanainen potki rikollisvaikuttaja Raimo Anderssonin kuoliaaksi tämän kotipihalla. Huohvanainen tappoi Anderssonin lyömällä ja potkimalla tätä turvakengät jalassaan päähän ja eri puolille vartaloa. Lähes kaksituntinen väkivallanteko tallentui valvontakameroihin.

Huohvanainen myönsi aiheuttaneensa miehen kuoleman, mutta kiisti tappaneensa tämän tahallaan. Oikeus katsoi, että Huohvanaisen olisi täytynyt ymmärtää, että puolustuskyvyttömänä maassa makaavaan uhriin kohdistunut väkivalta johtaa varsin todennäköisesti ja väkivallan jatkuessa lopulta varmasti uhrin kuolemaan.

Teko oli oikeuden mukaan tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla ollen myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Murhan lisäksi Huohvanainen tuomittiin törkeästä varkaudesta, sillä tämän katsottiin varastaneen Anderssonin kellon ja korut. Käräjäoikeus oli aiemmin hylännyt tämän syytteen.

Elinkautinen tuomio on Huohvanaisen toinen. Hän on syyllistynyt yhteensä neljään murhaan. Aiemmat kolme tuomittiin yhdessä kokonaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat