Mainos

Metsäkeskus aloittaa yt-neuvottelut

Suomen Metsäkeskus aloittaa yhteistoimintaneuvottelut. Yt-kutsu koskee 650 julkisten palveluiden työntekijää 13 alueyksikössä eri puolilla maata.

Yt-neuvotteluista kerrottiin tänään metsäkeskuksen henkilöstöjärjestöille. Sopeutustarpeen taustalla on noin miljoonan euron vaje vuoden 2014 budjetissa.

- Julkisen toiminnan rahoituksesta 85 prosenttia on valtionapua ja siihen tulee tänä vuonna 5,3 miljoonan euron leikkaus vuoden 2012 tasoon nähden, kertoo johtaja Ari Eini.

Budjettivajetta yritettiin kammata Einin mukaan kasaan kaikissa alueyksiköissä loppuvuoden aikana, mutta siinä ei onnistuttu.

- Julkisessa toiminnassa ei ole bisnesmahdollisuuksia ja meidän on vaikea saada muuta tulorahoitusta tilalle, perustelee Eini yt-neuvottelujen tarvetta.

Einin mukaan yt-neuvottelut koskevat alueyksiköiden lisäksi myös Lahteen sijoitettua Suomen metsäkeskuksen keskusyksikköä. Eini ei halua arvioida vielä mahdollisten työpaikkavähennysten määrää.

- Mahdollisimman avoimesti lähdetään neuvotteluja käymään enkä halua rajata ennakkoon mitään toimenpiteitä niiden ulkopuolelle tai asettaa määrällisiä tavoitteita.

Suomen metsäkeskus syntyi uudessa muodossaan vuoden 2012 alussa, kun toiminta jaettiin julkisiin palveluihin ja kaupallisin metsäpalveluihin. Viime vuonna kaupallinen toiminta lanseerattiin uudella OTSO -nimellä. Yt-neuvottelut eivät koske tätä kaupallista toimintaa, joka työllistää noin 300 henkilöä ympäri maata.

Julkinen palvelu huolehtii metsien käytön edistämisestä ja alan kehittämisestä sekä metsien kestävän käytön ja monimuotoisuuden säilyttämisestä. OTSO-Metsäpalvelut myy esimerkiksi metsäsuunnittelupalveluja metsänomistajille.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.