Metrosta poistettu matkustaja puukotti kahta järjestyksenvalvojaa Helsingissä – poliisi tutkii tapon yritystä

Kaksi järjestyksenvalvojaa loukkaantui lievästi myöhään eilen illalla, kun metrosta poistettu matkustaja huitoi heitä teräaseella. Helsingin poliisin päivystävä tutkinnanjohtaja Tapio Hyvönen kertoo, että järjestyksenvalvojat olivat poistamassa matkustajaa Itäkeskuksen metroasemalla.

– Metrosta poistamisen jälkeen matkustaja oli jollakin tapaa huitonut ja yriyyänyt lyödä järjestyksenvalvojia teräaseella. Toinen heistä sai jonkinlaisen pintanaarmun tai viillon. Toisen järjestyksenvalvojan osalta vammojen laadusta ei ole tietoa, mutta alkutietojen mukaan hengenvaarallisista vammoista ei ole kyse, Hyvönen kertoo.

Tutkinta etenee

Poliisi sai teosta ilmoituksen kello 23.55. Tapausta tutkitaan tässä vaiheessa tapon yrityksenä, mutta rikosnimike voi tutkinnan edetessä tarkentua.

Hyvönen ei kommentoi, onko epäilty henkilö poliisin vanha tuttu tai hänen sukupuoltaan.

– Nythän kyse on vain alkutiedoista. Tarkempi tapahtumien kulku ei ole selvillä vielä. Tapauksen varsinainen tutkinnanjohtaja tulee töihin huomenna ja tiedottaa halutessaan lisää, Hyvönen kertoo.

Tapauksesta uutisoi ensin Ilta-Sanomat. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja