Metron kuljettaja kertoo toimineensa vain ohjeiden mukaan – "Kuului pamaus ja tuli pölyä"

Pietarin iskun tekijä on varmistunut 2:10

Kuului pamaus ja nousi pölyä, kuvaili pietarilainen metronkuljettaja Aleksandr Kaverin toimittajille eilisiä Pietarin metron tapahtumia venäläismedian mukaan.

– Otin yhteyttä valvomoon ja kerroin tilanteen. Sen jälkeen alkoi tulla paljon viestejä, ja kaikki puhuivat yhteen ääneen, kertoi Kaverin.

Kaverinin mukaan hän oli tehnyt päätöksen ajaa juna seuraavalle pysäkille asti. Tämän jälkeen hän auttoi matkustajia ulos vaunuista. Tilanteen vakavuus oli selvinnyt kuljettajalle vasta asemalla.

Kaverinin mukaan matkustajat olivat kuitenkin olleet rauhallisia.

– Kun avasin ensimmäisen vaunun oven, matkustajat seisoivat ja selittivät kuorossa, mitä oli tapahtunut, eivätkä lähteneet ulos vaunusta.

Uutissivusto Fontanka kertoi, että Kaverin itse ei ollut pelännyt tilanteessa.

– Siinä tilanteessa ei ollut aikaa pelätä, vaan piti tehdä töitä.

Kaverin, 50, on työskennellyt 15 vuotta metrossa ja on titteliltään vanhempi kuljettaja.

Silti Kaverin piti onnenkantamoisena sitä, että onnettomuus sattui kohdassa, jossa oli heti paikalla muitakin kuljettajia.

– Muut kuljettajat tulivat heti avukseni.

Toiminta juuri oikeaa

Kuljettajan kylmäpäisyyden on arvioitu pelastaneen ihmishenkiä. Tassin mukaan Pietarin metron johtaja kehui kuljettajan toimintaa.

– Hän teki tilanteessa ainoan oikean päätöksen ja toi junan asemalle turvallisuusohjeiden mukaisesti, sanoi Vladimir Garjugin.

Eilen Pietarin metron tiedottaja ehti jo luvata, että Kaverin aiotaan palkita tavalla tai toisella.

Lue myös:

    Uusimmat