Metrin mittainen hauki jäi kalamiesten koukkuun Kuopion satamassa – Ville Haapasalon seurue riemuitsee: "Sieltä saa todellista lähiruokaa"

Ville Haapasalon seurue nosti suuren vonkaleen suoraan Kuopion satamasta 0:37
Janne Käpylehdon kuvaamalla videolla miehet riemuitsevat kalasaaliista Kuopion satamassa.

Näyttelijä ja yrittäjä Ismo Apell, median monitoimimies Ville Haapasalo, tietokirjailija-keksijä Janne Käpylehto ja kalastusyrittäjä Teemu Hiltunen päättivät kokeilla kalaonneaan hotellin edessä. Lopputulos yllätti.

Noin metrin mittainen hauki tärppäsi ensimmäisellä heitolla, kertoo Apell puhelimessa.

Miehet olivat niin riemuissaan, että laittoivat kuvan saaliista Facebookiin Puskaradio Kuopio -ryhmään. Tykkäyksiä on kertynyt yli 2400. 

Suoraan hotellin edessä

Miehet olivat olleet seudulla kuvaamassa Ville Haapasalon verkossa näytettävän Kalastus-TV:n jaksoja. He keksivät hotellissa ollessaan, että käyvät kokeilemassa kalan syöntiä suoraan hotellin edessä Kuopion satamassa.

– Teemu [Hiltunen, kalaopas] keksi, että kokeillaanpa toisenlaista syöttiä, heitti, ja heti jäi hauki koukkuun, Apell kertoo riemun kera.

Noin metrin mittainen ja kalamiesten karkean arvion mukaan noin kahdeksan kilon painoinen hauki ei jäänyt ainoaksi. Toinenkin hauki nousi samasta kohtaa.

Kalapaikka vieheenheiton päässä keskustasta

Apell kertoo, että kalastamaan mielivän ei välttämättä tarvitse lähteä pitkälle Kallavedelle apajille, vaan jo sataman tuntumassa voi tärpätä. Miehet varmistivat asian luotaimen avulla.

– Kyllä näki, että kalaa on paljon!

Samat miehet osallistuivat maailman suurimman jääkarusellin rakentamiseen Kuopion Tahkolle keväällä.

Maailman suurin jääkaruselli valmistui Tahkolle 1:51

Apell naurahtaa, että kala-apajia tulee harvoin suositeltua kaupunkien keskustoihin. Nyt on kuitenkin poikkeus.

– Voin suositella Kuopion satamaa kaikille. Sieltä saa todellista lähiruokaa.

Lue myös:

    Uusimmat