Mestarien liigan viuhahtaja puhuttaa – Huuhkajat-pelaajalla erikoinen muisto vastaavasta tilanteesta: "Hän seisoi alasti keskiympyrässä "

Huuhkajien keskikenttäpelaaja Joni Kauko muistaa erikoisen viuhahtaja-episodin omalta uraltaan. 

Jalkapallon Mestarien liigan finaalissa nähtiin erikoinen tilanne, kun katsomosta karkasi kentälle vaaleahiuksinen nainen vähissä vaatteissa. 

Tapahtuma aiheutti suurta huomiota ja saman on huomannut Kaukokin.

– Minulla on tyttöystävä kotona, en hirveästi voi siitä sanoa, mutta noita aina välillä tulee. En itse tykkää tuollaisista asioista; haetaan julkisuutta ja mainostetaan jotain omaa tai poikaystävän firmaa. Finaali oli toisaalta aika selvä, eikä ollut mitenkään tapahtumarikas, niin ehkä se toi tietynlaista ylimääräistä ekstraa siihen peliin, Kauko toteaa MTV Urheilulle. 

Vastaavaa on tapahtunut Kaukon uralla. Turusta kotoisin oleva keskikenttäpelaaja pelasi tuolloin tanskalaisseura Randers FC:ssä.

Kentälle tuli viuhahtamaan vanhempi herrasmies. 

– Hän jotain palloili ja veti kärrynpyöriä keskikentällä ja satuin olemaan juuri siinä keskiympyrässä. Hän seisoi alasti keskiympyrässä ja minä katsoin siinä kahden metrin päästä. Kyllä se vieläkin kummittelee aina välillä painajaisissa, mutta koitan unohtaa sen, Kauko kertoo hymyillen.

Kauko pelasi menneellä kaudella toisessa tanskalaisseurassa, Esbjerg fB:ssä. 

Kaukon ja seuran kausi oli lopulta aikamoinen. Esbjerg nousi loppujen lopuksi kolmannelle sijalle ja voitti pronssiset mitalit. 

– Veikkaan, että yleisö ainakin viihtyi, kaikennäköistä sattui ja tapahtui. Tuli yksittäisissä peleissä notkahduksia, mutta ei ollut muuten mitään isoja notkahduksia ja tulimme heti takaisin yhden huonon pelin jälkeen. 

– 15 vuoden tauon jälkeen ensimmäinen mitali, kyllähän se jotain merkkaa koko seuralle, hän jatkaa.

Yksi ikimuistoinen hetki tapahtui Vejleä vastaan. Kauko iski erikoisella tavalla ratkaisevan maalin, jonka ansiosta Esbjerg eteni kuuden joukkoon taistelemaan mitaleista. 

Kauko kävi ryöstämässä pallon vastustajan maalivahdilta ja laittoi sen tyhjään maaliin. 

– Kaveri antoi syötön vasempaan laitaan, annoin helvetin huonon keskityksen ja jäin makaamaan sinne, kun kaikki paikat kramppasivat. Sitten molari heitti sen pallon, näin tilaisuuteni ja kävin laittaa sisään, Kauko kertoo.

Katso osuma alta olevalta upotukselta. Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä

(Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.)

Kaukon viimeistelemä maali oli iso sekä hänelle itselleen että koko seuralle. 

– Henkilökohtaisesti se oli aika iso asia minulle ja se toi itsellekin paljon itseluottamusta. Tietyllä tavalla se näytti sen, ettei se ollut ainoa peli, missä tulimme takaa-ajoasemasta voittamaan viimeisellä minuutilla. Ehkä se oli koko joukkueen henkistä vahvuutta, hän jatkaa.

Tärkeät karsintaottelut edessä

Kauko ja Huuhkajat kohtaavat lauantaina EM-karsintaottelussa Bosnia-Hertsegovinan. 

Vastaan asettuu laadukas joukkue. 

– Onneksi on kotipeli ja meillä on kotiyleisön tuki takana. Kuulemma stadion on loppuunmyyty, joten on varmaan luvassa hieno tapahtuma, Kauko pohtii. 

Huuhkajien karsintalohkossa Suomi taistelee toisesta jatkopaikasta yhdessä Bosnian kanssa. Tulevaa ottelua voikin pitää tietyllä tavalla vedenjakajaotteluna tulevaa varten.

Vai voiko?

– Periaatteessa joo, mutta ei se tietyllä tavalla mikään vedenjakaja ole, mutta molemmilla on periaatteessa sama tilanne. Molemmille voitto merkitsisi aika paljon tässä kohtaa jo. Me kai taistellaan siitä kakkospaikasta Bosnia-Hertsegovinan kanssa, eli onhan se iso peli, Kauko vastaa. 

Lue myös:

    Uusimmat