Mestarien liigan ottelut kihelmöivät jo huuhkajapuolustajaa – lapsuuden suosikkiseuran puuttumista vaikea uskoa: "Jotenkin ihan hullua"

"Näin me luodaan vielä parempi jalkapalloyhteiskunta"– Tim Sparv ylisti Huukajien avoimia harjoituksia ja ennakoi lauantain Bosnia&Herzegovina koitosta 3:25
Huuhkajien kapteeni Tim Sparv iloitsi henkilökohtaista menestystä päättyneellä kaudella keränneiden pelaajien puolesta.

Jalkapalloammattilaisen taival on täynnä ylä- ja alamäkiä. Sen tietää jokainen Suomen maajoukkuemies eivätkä ihan vähiten Jere Uronen ja Petteri Forsell.

Genkissä Belgian mestaruuden voittanut Uronen pelaa tulevalla kaudella Euroopan kimaltelevinta sarjaa, kun Genk tahkoaa Mestarien liigan lohkovaiheessa.

–  Ei sitä ole oikein vielä edes tajunnut. Sitten varmaan, kun lohkoarvonta tulee (elokuun lopulla), se iskee, Uronen myhäilee STT:lle maajoukkueen valmistellessa EM-karsintojen peleihinsä.

–  Tietty unelma käy toteen.

Eräs unelmista jää kuitenkin odottamaan: lapsuuden lempiseuraa ei 24-vuotias suomalaispakki kohtaa.

–  Olen ollut Manchester Unitedin miehiä pienestä asti. Jotenkin ihan hullua, että hei, nuori heitä fanittanut poika Suomesta pääsee pelaamaan (Mestarien liigaa), mutta tuo iso jättiläinen Englannista ei ole mukana. Tuntuu ihan hullulta, Uronen pohtii.

Vaikka Unitedia ei vastaan tule, laatua ja laatupelaajia Urosenkin pysäytettäväksi riittää.

Hyökkäyspään taituria Forsellia sen sijaan odottavat Puolan toiseksi ylimmän sarjatason puolustajajyrät, sillä hänen seuransa Miedz Legnica putosi kauden päätteeksi pääsarjasta. Vahvasti toiveissa kuitenkin on, että moiselta vältyttäisiin.

–  Divarissa pelaaminen on väärä askel (urallani). Toivotaan, että pääsen eteenpäin. Joukkue varmasti satsaa, jotta nousisi saman tien takaisin, mutta itse en ole enää niin nuori, ja ehkä pitäisi ottaa askeleita eteenpäin, 28-vuotias Forsell sanoo.

–  Katsotaan, mitä tapahtuu. Nyt en ole ehtinyt edes ajatella tuota. Ajatukset ovat nyt täysin näissä kahdessa karsintapelissä.

Noissa peleissä Suomi saa vastaansa ensin Bosnia-Hertsegovinan lauantaina kotona Tampereella ja sitten Liechtensteinin vieraissa tiistaina.

–  Viimeinen rutistus (ennen kesälomaa), ja tähän on kaikki viimeisetkin energian rippeet ladattu. Ja ne päästetään irti lauantaina ja tiistaina. Haluamme jatkaa hyviä esityksiämme. Valmiina ollaan, Uronen paaluttaa.

Lue myös:

    Uusimmat