Merja Larivaara jättää Helsingin – näyttelijäksi Ouluun

Näyttelijä Merja Larivaara lähtee Helsingin Kaupunginteatterissa. Hän seuraa miestänsä Kari-Pekka Toivosta Ouluun.

Oulun kaupunginteatteri tiedotti maanantaina, että näyttelijä Merja Larivaara aloittaan työnsä Oulun kaupunginteatterin näyttelijänä 1.8.2014. Hän siirtyy Ouluun Helsingin Kaupunginteatterista, missä on näytellyt vuodesta 1995 lähtien.

Larivaara tulee Ouluun perheineen: puoliso Kari-Pekka Toivonen aloittaa työnsä Oulun kaupunginteatterin taiteellisena johtajana 1.4.2014. Pariskunnalla on neljä lasta.

Larivaara on työskennellyt Teatterikorkeakoulusta valmistuttuaan useissa teattereissa. Hänen viimeisimmät roolinsa ovat olleet näytelmissä Viettelyksen vaunu (Tampereen Työväen Teatteri), Miniä (Jokiteatteri). sekä Kohtauksia eräästä avioliitosta (Helsingin Kaupunginteatteri).

Teatterin lisäksi Merja Larivaara on tunnettu rooleistaan useissa tv-sarjoissa ja elokuvissa. Hän on viimeksi esiintynyt elokuvissa Kekkonen tulee! ja Kaappari (2013) sekä Vares - kaidan tien kulkijat (2012).

Parhaan naispääosan Jussi-palkinnon Larivaara on saanut elokuvasta Kaivo (1993) ja lapsiperheet muistavat hänet Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvasta (2002). Larivaara tunnetaan myös musiikillisista ansioistaan. Laulu ja harmonikan soitto ovat kuuluneet vahvasti Larivaaran näyttelijäidentiteettiin.

Oulun kaupunginteatterissa Merja Larivaara on nähty esiintymässä vain yhden kerran, syksyllä 2013 Kotiapulaisettoman naisen ilta – vierailuesityksessä.

Lue myös:

    Uusimmat