Merikukka Forsius: Liityin vihreisiin nuoruuden kapinassani

Kansanedustaja Merikukka Forsius kertoi tänään liittyneensä aikoinaan vihreisiin, koska halusi kapinoida kokoomuslaista perhettään vastaan. Nyt tuo nuoren naisen ehdottomuus on kadonnut, ja tästäkin syystä Forsius vaihtoi vihreistä kokoomuksen leiriin.

- Lähdin mukaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen vuonna 1993 ollessani 21-vuotias, Forsius muisti torstaina pitämässään tiedotustilaisuudessa.

- Nuorena sitä on ehdottomampi ja tuolloin ympäristöasiat olivat minulle vielä merkittävämmässä roolissa kuin tänä päivän.

Forsius on kokenut 15 vuodessa paljon. Hän ollut kaksi kertaa naimisissa, ja hänellä on Hjallis Harkimon kanssa 4-vuotias lapsi. Forsiuksen on huhuttu myös seurustelleen pääministeri Matti Vanhasen kanssa, mutta Forsius on kiistänyt suhteen useasti.

Viime syksynä Forsius kihlautui Vihdin kunnanjohtajan Petri Härkösen kanssa. Pari on kuitenkin jo eronnut. Tällä hetkellä Forsius on toista kertaa raskaana.

Forsius kertoi tiedotustilaisuudessaan, että vihreyden lisäksi muutkin arvot ovat tulleet hänelle tärkeiksi, muun muassa äitiyden takia.

Kokoomukseen hyppääminen oli Forsiuksen mukaan sikäli luonnollista, että hänen sukunsa on täynnä kokoomuslaisia ihmisiä.

- Sukuni ja perheeni ovat perinteisesti olleet kokoomuslaisia. Kun aikoinaan lähdin mukaan vihreiden toimintaan oli se myös vähän nuoren ehdottomuutta, itsenäisyyttä ja etäisyyden ottamista, Forsius kertasi.

Katso video Merikukan tiedotustilaisuudesta täältä!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat