Mercedes-pomo Toto Wolff laukoi hurjan kopiointisyytöksen – Ferrari ja Red Bull päätyivät kiusalliseen tilanteeseen

Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan yksi sen pahimmista kilpakumppaneista käytti 3D kameraa, jolla talli kopioi mallinnuksen saksalaistallin viime kauden mestaruusautosta. Väitteen myötä Ferrari ja Red Bull päätyivät kiusalliseen valoon.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Toscanan GP suorana 11.-13.9.
Su: Toscanan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

F1:n koko alkuvuoden isoin puheenaihe on liittynyt Racing Pointiin. Pinkillä värityksellä operoivan tallin tämän kauden RP20-auto muistuttaa enemmän kuin vahvasti Mercedeksen viime vuoden menopeliä.

Tapauksesta syntyi protestiaalto, jossa Racing Pointille tuomittiin myös rangaistus. Kansainvälinen autoliitto FIA vähensi tallilta 15 valmistajien MM-pistettä, minkä lisäksi sille määrättiin 400 000 euron sakot.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff hämmensi kuitenkin soppaa, kun hän otti kantaa kopiointitapaukseen.

Wolffin mukaan yksi F1-talli käytti 3D kameraa, jolla se kuvasi Mercedeksen auton.

– En voi sanoa, että mikä talli se oli, mutta tapaus oli aivan selkeä. Teknologia on olemassa, eikä kukaan estä sen käyttöä. 

– Näimme viime kaudella muutamaan otteeseen, kun yksi meidän päävastustajistamme käytti 3D kameraa, jolla he skannasivat meidän automme. He käyttivät sitä, kun automme oli varikkopilttuun sisällä ja ulkopuolella, Wolff väitti.

Sanamuoto ”päävastustaja” tarkoitti sitä, että Wolff syytti tapauksesta Ferraria tai Red Bullia.

Ferrarin tallipäällikön Mattia Binotton mukaan hänellä ei ole ”mitään tietoa”, kun häneltä kysyttiin Wolffin syytöksistä.

– En tiedä yhtään, että skannasiko joku heidän autonsa. Me emme sitä tehneet. En voi sanoa asiasta yhtään mitään, Binotto totesi muun muassa PlanetF1:n mukaan.

Binotton mukaan kuvien ottamisessa ei ole sinänsä mitään väärää.

– Mutta se, että koko auto mallinnetaan, on väärin. FIA on selventänyt sääntöjä ja olen tyytyväinen siihen, Binotto totesi, viitaten FIA:n kannanottoon, jonka mukaan kopiointia ei hyväksytä ensi kaudella F1:ssä.

Red Bullin Christian Horner hyökkäsi Wolffin väitteitä vastaan.

– Noh, jos katsotaan sitä, miten samanlaisia Racing Pointin ja Toton tämän kauden autot ovat, voin vain arvella, että se oli Racing Point.

– En tiedä, että mihin Toto viittasi, mutta me emme sitä tehneet, Horner totesi Red Bullin osallisuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat