Mercedes-pomo asetti todella kovat ehdot Valtteri Bottaksen jatkosopimukselle

1:30
Valtteri Bottas kiteytti kautensa Abu Dhabin päätöskisan jälkeen.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on asettanut huomattavan kovat ehdot F1-kuski Valtteri Bottaksen jatkosopimukselle.

Bottaksen nykyinen Mersu-kontrahti kattaa tämän vuoden. Ensi vuodesta suomalaisen sopimuksessa on ainoastaan optio, ja etenkin Mercedes-suojatti Esteban Oconia pidetään tallipaikan potentiaalisena uhkaajana.

– Valtteri tietää täsmälleen, mitä hänen täytyy saavuttaa vuonna 2019: hänen täytyy karistaa huono tuuri kannoiltaan ja olla Lewisin (Hamilton) kanssa samalla tasolla, mikä on ehtona jatkolle vuonna 2020, Wolff sanoi Motorsport-Total.comin mukaan.

Tallikaveri Hamiltonin kanssa samalle tasolle yltäminen on erittäin kova vaatimus. Brittikuski on saavuttanut viidestä maailmanmestaruudestaan neljä Mercedeksellä, ja viime kautta hän suorastaan dominoi.

Hamilton voitti maailmanmestaruuden 88 pisteen erolla ennen MM-sarjassa toiseksi sijoittunutta Ferrarin Sebastian Vetteliä. Bottas jäi viidenneksi, peräti 161 pisteen päähän Hamiltonista.

Bottaksen viime kauden vahvin osuus oli alku: nastolalainen sijoittui kolmessa ensimmäisessä kisassa kaksi kertaa toiseksi. Neljättä kisaa Azerbaidzhanissa hän johti, kunnes joutui keskeyttämään lopussa epäonniseen rengasrikkoon.

Wolff korostaa, että Bottas tarvitsee jälleen menestyksekästä alkua kaudelle, jotta hän pystyy pysymään taistelussa Hamiltonia ja muita kuskeja vastaan. Wolff uskoo, että Bottaksellakin on saumoja voittaa maailmanmestaruus, mutta:

– Lewis on parhaassa lyönnissään viimeisten viiden vuoden aikana, ja sille on syynsä, miksi hän on viisinkertainen maailmanmestari. On erittäin vaikeaa lyödä viisinkertainen maailmanmestari, joka on absoluuttisella huipullaan, tallipomo muistuttaa itsekin Bottaksen haasteesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja