Mainos

Mercedes esitteli uusimman näkemyksen tulevaisuuden autonomisesta ajamisesta

Mercedes-Benz esitteli Las Vegasissa järjestetyillä CES-messuilla (Consumer Electronic Show) F 015 Luxury in Motion -tutkimusmallin. Se vie robottiautokonseptin vielä askeleen aiempaa pidemmälle. Daimler AG:n pääjohtaja Dr. Dieter Zetschen sanoin ”auto kasvaa ulos perinteisestä roolistaan, jossa se on pelkkä kulkuväline, ja muuttuu liikkuvaksi ja kommunikoivaksi elintilaksi”.

Perustaltaan Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion on ylellisesti varusteltu neljän hengen sedan. Yli 5,2 metrin kokonaispituus ja 3,6 metrin akseliväli mahdollistavat hulppeat sisätilat. Sisätiloihin luodaan lounge-tunnelmaa täysin kääntyvillä neljällä erillisistuimella ja 90 astetta aukeavilla ovilla. Kuljettajan kääntäessä penkkinsä ajoasentoon tulee ohjauspyörä automaattisesti esiin kojelaudasta.

Uudessa tutkimusmallissa hyödynnetään hiilikuituvahvisteiseen CFRP-muoviin, alumiiniin ja suurlujuusteräksiin perustuvaa SBS-korirakennetta (Smart Boby Structure). Näiden materiaalien avulla kori on noin 40 prosenttia nykyisiä tuotantomalleja kevyempi, eikä vahvuudesta ole jouduttu tinkimään.

F 015-mallia liikuttaa vuonna 2011 esitellyn F 125-tutkielman hybriditekniikkaan perustuva F-Cell Plug-In-Hybrid -ratkaisu. Taka-akselille on sijoitettu kaksi 100 kW (136 hv) tehoista ja 200 Nm vääntävää sähkömoottoria. Auton etuosaan on sijoitettu 29 kWh:n akusto ja lisäenergiaa saadaan lattiaan integroiduista vetysäiliöistä. Kokonaistoimintamatkaksi täydellä akustolla ja 5,4 kilolla vetyä luvataan 1100 kilometriä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.