Mercedes esitteli uusimman näkemyksen tulevaisuuden autonomisesta ajamisesta

Mercedes-Benz esitteli Las Vegasissa järjestetyillä CES-messuilla (Consumer Electronic Show) F 015 Luxury in Motion -tutkimusmallin. Se vie robottiautokonseptin vielä askeleen aiempaa pidemmälle. Daimler AG:n pääjohtaja Dr. Dieter Zetschen sanoin ”auto kasvaa ulos perinteisestä roolistaan, jossa se on pelkkä kulkuväline, ja muuttuu liikkuvaksi ja kommunikoivaksi elintilaksi”.

Perustaltaan Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion on ylellisesti varusteltu neljän hengen sedan. Yli 5,2 metrin kokonaispituus ja 3,6 metrin akseliväli mahdollistavat hulppeat sisätilat. Sisätiloihin luodaan lounge-tunnelmaa täysin kääntyvillä neljällä erillisistuimella ja 90 astetta aukeavilla ovilla. Kuljettajan kääntäessä penkkinsä ajoasentoon tulee ohjauspyörä automaattisesti esiin kojelaudasta.

Uudessa tutkimusmallissa hyödynnetään hiilikuituvahvisteiseen CFRP-muoviin, alumiiniin ja suurlujuusteräksiin perustuvaa SBS-korirakennetta (Smart Boby Structure). Näiden materiaalien avulla kori on noin 40 prosenttia nykyisiä tuotantomalleja kevyempi, eikä vahvuudesta ole jouduttu tinkimään.

F 015-mallia liikuttaa vuonna 2011 esitellyn F 125-tutkielman hybriditekniikkaan perustuva F-Cell Plug-In-Hybrid -ratkaisu. Taka-akselille on sijoitettu kaksi 100 kW (136 hv) tehoista ja 200 Nm vääntävää sähkömoottoria. Auton etuosaan on sijoitettu 29 kWh:n akusto ja lisäenergiaa saadaan lattiaan integroiduista vetysäiliöistä. Kokonaistoimintamatkaksi täydellä akustolla ja 5,4 kilolla vetyä luvataan 1100 kilometriä.

Lue myös:

    Uusimmat