Mercedes-Benz vaihtaa robotteja ihmisiin tehtaillaan

Bisnesuutisiin erikoistunut Bloomberg-julkaisu kertoo, että Mercedes-Benz lopettaa perinteisten robottien käytön tehtaillaan.

Mercedes-Benz korvaa autotehtaidensa robotit ihmisillä ja uudenlaisilla pienemmillä ja joustavammin toimivilla roboteilla.

Mersun mallivalikoima ja lisävarustevaihtoehtojen määrä on johtanut tilanteeseen, jossa perinteiset robotit eivät pysty tuottamaan tarvittavia ominaisuuksia.

Esimerkiksi S-sarjan Mercedekseen on saatavilla hiilikuitu-ulkonäköpakettia, neljää eri tyyppistä venttiilinhattua ja mukiteline, joka sekä kuumentaa että viilentää juomia. Asiakkaiden yksilöllisten valintojen tuottamien varusteyhdistelmien tekeminen robotiikalla on mahdotonta, kertoo Mercedes-Benzin tuotantojohtaja Markus Schäfer Bloombergille.

– Säästämme rahaa ja turvaamme tulevaisuuttamme palkkaamalla lisää ihmisiä, hän perustelee.

Robotit ovat hyviä tuotantotavoissa, joissa ennalta määriteltyjä kaavoja toteutetaan sarjoina. Ihmisten vahvuus taas on joustavuus, ja nykyautomarkkinassa inhimillinen ominaisuus voittaa, Bloombergin artikkelissa todetaan.

Schäferin mukaan tuotantolinjan muutos automallin valmistamisesta toiseen vie ihmistyövoimaa käytettäessä viikonlopun ajan, kun robottien vaihtamisessa ja uudellenohjelmoinnissa kuluu aikaa viikkoja.

Kaikkia robotteja ei Mersun tehtailta hävitetä, vaan niitä uudistetaan soveltumaan yhteistyöhön ihmisten kanssa.

Asiasta uutisoi Suomessa myös Helsingin Sanomat.

Lähde: Bloomberg

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja