Mercedeksen maasturimallisto laajenee GLE Coupélla

Mercedeksen uuden mallimerkintäkäytännön mukaan nimetty GLE edustaa E-sarjan SUV-versiota. Nämä mallit tunnettiin aikaisemmin M/ML-nimellä. Coupé-versiota ML:stä ei kuitenkaan koskaan ollut.

Valmistajan sanoin GLE Coupéssa yhdistyvät coupémainen matalalinjainen matkustama ja katumaasturien korkea istuma-asento. Mittaa uutuudella on 4,9 metriä, leveyttä hieman päälle 2 metriä ja korkeus jää reiluun 1,7 metriin. Tavaratilaa on suurimmillaan 1650 litraa.

Selkeästi BMW X6:n kilpailijaksi suunnattuun isoon maasturiin tulee tarjolle kolme moottorivaihtoehtoa. Peruskoneena mallissa GLE 350 d 4Matic toimii tuttu 3-litrainen 190 kW (258 hv) tuottava V6-turbodiesel, GLE 400 4Matic mallia vauhdittaa 245 kW (333 hv) tarjoava bensiinikäyttöinen V6-biturbo, ja malliston huipulta löytyy 270 kW (367 hv) tehoinen GLE 450 AMG 4Matic.

Kaikkien moottorien yhteydessä on aina vakiona uusi yhdeksänportainen 9G-Tronic –automaattivaihteisto. Voimanjako etu- ja taka-akselin välillä on normaalisti 50:50, mutta AMG-mallissa voima jaetaan suhteessa 40:60. GLE:ssä on vakiona myös uusi Dynamic Select –valitsin, jolla kuljettaja voi valita viiden ajotilan väliltä. Vaihtoehdot ovat Individual, Comfort, Slippery, Sport ja Sport+, ja näiden valinta vaikuttaa auton alustan, ohjauksen sekä voimansiirron toimintaan. Lisäksi myös mittariston näkymä ja auton äänimaailma muuttuvat.

Uusi GLE Coupé esitellään Detroitin autonäyttelyssä tammikuussa.

Lue myös:

    Uusimmat