Mercedeksen maasturimallisto laajenee GLE Coupélla

Mercedeksen uuden mallimerkintäkäytännön mukaan nimetty GLE edustaa E-sarjan SUV-versiota. Nämä mallit tunnettiin aikaisemmin M/ML-nimellä. Coupé-versiota ML:stä ei kuitenkaan koskaan ollut.

Valmistajan sanoin GLE Coupéssa yhdistyvät coupémainen matalalinjainen matkustama ja katumaasturien korkea istuma-asento. Mittaa uutuudella on 4,9 metriä, leveyttä hieman päälle 2 metriä ja korkeus jää reiluun 1,7 metriin. Tavaratilaa on suurimmillaan 1650 litraa.

Selkeästi BMW X6:n kilpailijaksi suunnattuun isoon maasturiin tulee tarjolle kolme moottorivaihtoehtoa. Peruskoneena mallissa GLE 350 d 4Matic toimii tuttu 3-litrainen 190 kW (258 hv) tuottava V6-turbodiesel, GLE 400 4Matic mallia vauhdittaa 245 kW (333 hv) tarjoava bensiinikäyttöinen V6-biturbo, ja malliston huipulta löytyy 270 kW (367 hv) tehoinen GLE 450 AMG 4Matic.

Kaikkien moottorien yhteydessä on aina vakiona uusi yhdeksänportainen 9G-Tronic –automaattivaihteisto. Voimanjako etu- ja taka-akselin välillä on normaalisti 50:50, mutta AMG-mallissa voima jaetaan suhteessa 40:60. GLE:ssä on vakiona myös uusi Dynamic Select –valitsin, jolla kuljettaja voi valita viiden ajotilan väliltä. Vaihtoehdot ovat Individual, Comfort, Slippery, Sport ja Sport+, ja näiden valinta vaikuttaa auton alustan, ohjauksen sekä voimansiirron toimintaan. Lisäksi myös mittariston näkymä ja auton äänimaailma muuttuvat.

Uusi GLE Coupé esitellään Detroitin autonäyttelyssä tammikuussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja