Mainos

Menoliikenteen sää: Hyytävää pakkasta, etelässä lumisateita

Joulun menoliikenne ajetaan suuressa osassa maata kireässä pakkasessa perjantaista sunnuntaihin. Lumisateita tulee ajoittain etenkin etelärannikolla, missä ajokeli voi olla huono. Tiet ovat paikoin liukkaita.

Lämpötilat ovat laskeneet tänään -20…-30 asteeseen Pohjois-Suomen eteläosassa, maan keskivaiheilla ja idässä. Etelärannikolla ja kaakossa ajokeli voi olla huono tänään ja viikonloppuna lumisateen, pöllyävän lumen ja liukkauden takia. Heikkoa pakkaslumisadetta voi tulla paikoin myös muualla, mutta pääosin on poutaa.

– Koko maassa voi olla paikoin pakkasliukkautta, joten turvavälit on hyvä muistaa joulun liikenteessä, toteaa MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Pakkanen kiristyy vielä viikonlopun aikana. Kylmintä on edelleen maan itäosissa, missä pakkasta voi olla jopa -35 astetta. Ilmatieteen laitos on antanut pakkasvaroituksen Pohjois-Savoon, Pohjois-Karjalaan, Keski-Pohjanmaalle, Pohjois-Pohjanmaalle, Kainuuseen sekä Etelä-Lappiin, missä kireä pakkanen voi aiheuttaa riskiryhmille terveysongelmia. Etelässä lämpötilat ovat viikonloppuna -15…-20 asteessa.

Tämän hetken ennusteen mukaan sää alkaa lauhtua jouluaatosta alkaen.

MTV3:n sääsivustolta löytyvät paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka, viikon sää ja tiesäätiedot.

Katso alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.