Menestyskirjailija neuvoo: Näin saat helpotuksen krapulaan!

Kirjailija Reijo Mäen luoma yksityisetsivä Jussi Vares on tunnetusti mieltynyt naisiin ja alkoholiin. Vareksen suosikkidrinkeistä on syntynyt jopa oma kirja. Koska juomisella on tunnetusti jälkiseurauksensa, Reijo Mäki paljasti Studio55.fille parhaan krapulanselätysvinkkinsä.

Sydän tykyttää, kylmä hiki nousee pintaan, suuta kuivaa, joku nakuttaa päässä pienellä vasaralla − kuulostaako tutulta?

− Vanhemmalla iällä krapula on maailman paskamaisimpia tauteja. Tosin, luojan kiitos, se on ohimenevää eikä yleensä tappavaa. Mutta päällä se on lamauttava, Reijo Mäki toteaa.

Krapula ei toden totta ole olotilojen aatelia. Onnekseen kirjailija Mäki on huomannut viimeisten viiden vuoden aikana konstin, jolla juhlaillan jälkeiseen päivään löytyy hetkellinen helpotus.

− Nolla-asteinen avanto ja Turun avantouimareiden rantasauna, suosittelen! Ne auttavat muutamaksi tunniksi. Siinä puskee pintaan samat endorfiinit kuin juodessa. Kesällä pitäisi tosin välttää terasseja täysin, silloin kun ei pääse avantoon, Mäki sanoo.

"Korjaussarja on vaarallinen"

Erikoisen kankkusenhoidon ohella perinteiset konstit, kuten uudestaan tuoppiin tarttuminen, eivät sen sijaan saa kirjailijaa innostumaan.

− Korjaussarja on vaarallinen. Moni mies ja jokunen nainen on joutunut pulaan sen kanssa leikkiessä. Pitää myöntää, että itsekin on tullut kokeiltua.

Entä ei-nestemäinen suuhunpantava, vanha suosikki suolaista ja makeaa sekaisin?

− Minua aina naurattaa se, kun kuulee vapun jälkeen Turun torilla parin diplomi-insinöörin juttelevan, että olin niin kova krapula vapun jälkeisenä maanantaina, mutta kun söi yhden sillivoileivän, se meni ohi. Nämä eivät tiedä krapulasta mitään! Mäki sanoo nauraen.

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja