Menestynyt rallipomo on kuollut – Marcus Grönholm ei ehtinyt toteuttaa suunnitelmaansa: "Nyt on liian myöhäistä"

Marcus Grönholm muistelee: Ensimmäinen maailmanmestaruus muutti uran – "Itse loin ne paineet" 2:33
Marcus Grönholm voitti Corrado Proveran alaisuudessa kaksi maailmanmestaruutta. Ensimmäinen mestaruus muutti uran: "Itse loin ne paineet"

Entisen WRC-tallin Peugeotin tallipäällikkönä menestyksekkäästi toiminut Corrado Provera, 82, on kuollut.

Provera toimi Peugeotin tallipomona rallin MM-sarjassa vuosina 1999-2005. Proveran ollessa puikoissa Peugeot voitti kolme valmistajien maailmanmestaruutta. Suomalaislegenda Marcus Grönholm ajoi Peugeotilla kaksi maailmanmestaruutta.

Grönholm piti yhteyttä Proveran kanssa vielä pitkään ralliuran jälkeenkin.

– Muistan Corradon miehenä, joka halasi meitä aina. Hän oli mukava kaveri. Pidimme yhteyttä hänen eläköitymisensä jälkeen. Emme viestitelleet niin usein, mutta sain häneltä viestin aiemmin tänä vuonna, Grönholm kertoo DirtFishille.

Kaksinkertaisen maailmanmestarin oli tarkoitus matkustaa lähitulevaisuudessa tapaamaan Proveraa, mutta ei ehtinyt toteuttaa suunnitelmiaan.

– Muistan sanoneeni vaimolleni, että meidän on mentävä Ranskaan ja tavattava taas Corrado. Elämä on aina niin kiireistä. Sitä ajattelee, että kyllä siellä ehtii käydä. Nyt on liian myöhäistä. Se on surullista, Grönholm harmittelee.

Grönholmin lisäksi Proveran alaisuudessa rallin MM-sarjassa ajoi suomalaisista myös Harri Rovanperä. Suomalaiskaksikko muistaa Proveran olleen jämäkkä johtaja, mutta silti hyvin ystävällinen esimies.

– Corrado oli kaveri, joka löi aina pöytää. Olimme melko samanlaisia. Hän kiihtyi nollasta sataan millisekunneissa. Hän kävi välillä todella kuumana, kun auto ei toiminut. Hän halusi kuitenkin aina pitää kaikki onnellisina, Grönholm muistelee.

– Minulla on hänestä hyviä muistoja. Hän oli pomo, josta tuli ystäväni. En voisi koskaan sanoa hänestä mitään pahaa, hän oli hyvä mies. Hän oli bisnesmies, jonka piti tehdä välillä vaikeitakin päätöksiä, mutta hän teki ne hyvistä syistä. Pidin hänestä ja tulimme hyvin toimeen, Harri Rovanperä puolestaan kuvailee.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat