Melissaa haukuttiin "liian rumaksi selfieihin"– törkyviestit saivat julkaisemaan nämä kolme kuvaa

Valokuvaaja Erika kuvaa naisia, jotka eivät usko olevansa kuvauksellisia 3:42
Moni nainen uskoo, ettei ole "kuvauksellinen". Valokuvaaja Erika Lind on toista mieltä.

Melissa julkaisi kolme kuvaa itsestään näyttääkseen nettikiusaajilleen. – Olen niin väsynyt ihmisiin (lue: miehiin), jotka ajattelevat, että on ok loukata naisen ulkonäköä, nainen tunnusti.

Journalisti Melissa Blake on tunnettu vammaisuutta, ihmissuhteita ja pop-kulttuuria käsittelevistä teksteistään. Urallaan menestynyt nainen saa kuitenkin törkypalautetta netissä ulkonäkönsä vuoksi, kertoo Unilad.

"Kommentit? Olen läski, ruma ja näytän syvänmerenkalalta..."

Melissalla, 38, on Freeman-Sheldonin oireyhtymä. Syndrooman vuoksi Melissa käyttää pyörätuolia ja hänet on leikattu kymmeniä kertoja.

Oireyhtymä vaikuttaa myös Melissan ulkonäköön. Hän saa usein asiattomia viestejä ulkonäöstään.

– Muistuttaisin siitä, että tällaista on olla vammainen naiskirjoittaja netissä ja Amerikassa vuonna 2019, Melissa kirjoitti Twitterissä ja jakoi otoksia saamistaan törkyviesteistä.

– Kommentit? Olen läski, ruma ja näytän syvänmerenkalalta, jätti-ilmapallolta ja perunalta, jolla on naama, nainen kuvailee.

"Olen niin väsynyt ihmisiin"

Melissan mukaan ammattitaidosta vinoilu ei häntä haittaa, mutta hän on kyllästynyt ulkonäkönsä jatkuvaan kommentointiin.

– Olen niin väsynyt ihmisiin (lue: miehiin), jotka ajattelevat, että on ok loukata naisen ulkonäköä. Kyllä, vammani saa minut näyttämään erilaiselta. Usko pois, minä tiedän. Olen tiennyt koko elämäni, Melissa kuvailee.

Melissa julkaisi myös kolme selfietään tärkeästä syystä.

– Viimeisimmän trollihyökkäyksen aikana ihmiset sanoivat, että minua pitäisi kieltää julkaisemasta kuvia itsestäni, koska olen liian ruma. Haluaisinkin nyt kunnioittaa tuota tapausta näillä kolmella selfiellä, nainen napauttaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Toivoo asioiden muuttuvan tulevaisuudessa

Melissan mukaan yhteiskunnan ajatus "kauneudesta" on vaikuttanut myös hänen itsetuntoonsa. Ilkeät kommentit eivät auta asiaa.

– Menen tänään nukkumaan edelleen turhautuneena siitä, että tämä on todellisuuttamme nyt, mutta herään silti huomenna. Ja jatkan taistelua muutoksen puolesta, koska ei tämä voi olla myös tulevaisuuttamme. Olkaa kilttejä, antakaa meidän olla parempia ihmisiä kuin tämä.

"Mielestäni hän on ihastuttava"

Melissan julkaisut keräsivät suuren suosion. Osa huomautti, että Melissa näyttää kuvissaan ihastuttavalta ja helposti lähestyttävältä.

– Mielestäni olet kaunis. Vaikka en voisi nähdä, miltä näytät, tietäisin, että älysi on upea. Olen kiitollinen kaikesta, mitä jaat kanssamme, Twitter-käyttäjä Timbo sanoo.

– Ihmiset, jotka ovat julmia, ovat yleensä hyvin epävarmoja itsestään. Melissalla on suloiset, lämminhenkiset kasvot, jotka ovat miellyttävät, Carol Clark kuvailee Facebookissa.

– Mielestäni hän on ihastuttava. Hän näyttää ystävälliseltä ja lämpimältä. Miksi ihmisillä on tarve loukata toisiaan? Michael Ing ihmettelee.

"Olet viisas, hyvä ihminen"

Moni huomauttaa, että nettikiusaajien kommentit kertovat paljon enemmän sanojastaan kuin Melissasta.

– Olet viisas, hyvä ihminen. Nämä kommentoijat eivät ole kumpaakaan, Twitter-käyttäjä Scott Myers sanoo.

– Ja yksikään näistä ei ollut tarpeeksi rohkea, että panisi oikean nimensä kommentteihinsa, Christy Karras huomauttaa.

Lue myös:

    Uusimmat