Meksikon maanjäristyksen uhriluku nousee jälleen – yli 60 kuollut

Meksikon maanjäristyksen uhriluku on noussut 61 ihmiseen, kertoo maan presidentti Enrique Pena Nieto. Luku kasvanee yhä, sillä pelastustyöntekijät käyvät edelleen läpi sortuneiden talojen raunioita pahasti järistyksessä kärsineissä osavaltioissa.

Voimakkuudeltaan 8,2 ollut järistys oli vuosisadan voimakkain maanjäristys Meksikossa.

Viranomaiset antoivat järistyksen jälkeen tsunamivaroituksen pitkälle pätkälle Keski-Amerikan rannikkoa, mutta peruivat sen myöhemmin. Järistys aiheutti viranomaisten mukaan voimakasta merenkäyntiä, mutta ei tsunamia.

Pahimmin järistyksestä kärsi Juchitanin kaupunki Meksikon kaakkoisosassa. Siellä ainakin 17 kuoli. Lisäksi ainakin yksi hotelli romahti ja kaupungintalo vajosi osin maan sisään.

Meksikon seismologiaviranomaisten mukaan järistys sattui keskiyöllä paikallista aikaa meren alla noin 70 kilometrin syvyydessä noin sadan kilometrin päästä Tonalan kaupungista. Sen voimakkuus oli 8,2, mikä teki siitä voimakkaimman maanjäristyksen Meksikossa sataan vuoteen.

Järistys tuntui satojen kilometrien päässä

Presidentti Pena Nieto kertoi Milenio-uutissivuston mukaan, että maanjäristyksen tunsi Meksikossa noin 50 miljoonaa ihmistä. Maa värähteli jopa pääkaupunki Mexicossa, joka sijaitsee noin 800 kilometrin päässä järistyksen keskuksesta. Järistys tuntui myös Guatemalan puolella.

Meksikon viranomaiset pysyivät valmiudessa jälkijäristysten varalta.

Lähes yhtä voimakas maanjäristys runteli Meksikon pääkaupunkia Mexicoa vuonna 1985 ja tappoi noin 10 000 ihmistä. Sen jälkeen Meksiko tiukensi rakennusmääräyksiä ja kehitti varoitusjärjestelmää järistysten varalle.

Meksiko sijaitsee kahden mannerlaatan rajalla, mikä vuoksi maanjäristykset ovat siellä yleisiä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja