Meiran kahvipaahtimon tulipalo syttyi uudelleen Helsingissä – sammutustyöt jatkuvat kiivaina

Tältä Meiran kahvipaahtimon tulipalo näyttää katolta katsottuna – sammutustyöt edelleen kesken 1:01
Katso video: Tältä Meiran kahvipaahtimon tulipalo näytti maanantaina.

Tuoreen tilannepäivityksen mukaan Meiran kahvipaahtimon tulipalo on syttynyt uudelleen.

Helsingin pelastuslaitoksen Twitter-tilillä julkaistun tilannepäivityksen mukaan Aleksis Kiven kadun ullakkopalo jatkuu.

– Jälkiraivauksen yhteydessä havaittiin tulipalon uudelleen syttyneen, tviittiketjussa sanotaan.

– Tulipalo on pureutunut betonirakenteiseen välipohjaan ja sammutustyöt jatkuvat kiivaana edelleen. Tilanne ei ole saatu vielä stabiloitua.

Pelastuslaitoksen mukaan palopesäkkeitä pyritään paikantamaan betonisen rakenteen sisältä ja näin rajaamaan palon leviämistä.

– Tulipalo tuottaa savua ympäristöön. Mikäli savua tulee asuntoosi, sulje ikkunat ja mahdollisesti talon ilmastointi, tviiteissä neuvotaan.

Meiran kahvipaahtimoa tuhonneen palon aineellisen vahinkojen määrä oli auki vielä tiistai-iltana. Meira kuitenkin antoi arvion, jonka mukaan kahvin ja mausteen toimitukset vähittäiskauppaan jatkunevat vielä ennen joulua.

Meiran toimitusjohtaja Raimo Sinisalo kertoi STT:lle, että yhtiön edustajat eivät ole vielä päässeet tarkistamaan kahvin tuotantotilaa. Palovahingon taloudellista suuruutta on Sinisalon mukaan vielä mahdoton sanoa. Myöskään töiden mahdollista jatkamisajankohtaa tuotantotiloissa hän ei vielä osannut arvioida.

– Vakuutukset korvaavat myös työntekijöiden palkkoja, jos he eivät pääse jatkamaan työskentelyä, Sinisalo sanoi.

Pelastuslaitos sai tulipalosta hälytyksen Aleksis Kiven kadulle maanantaina aamukymmenen jälkeen. Palosta syntyi runsaasti savua, ja lähialueen asukkaita kehotettiin tuolloinkin pitämään ikkunat ja ovet suljettuina. Tulipalosta aiheutui haittaa myös liikenteelle.

Lue myös:

    Uusimmat