Meillä on vielä paljon opittavaa meikkaamisessa – ottakaamme mallia naapureista

Suomalaisnaisilla on vielä paljon opittavaa meikkaamisessa. Kun verrataan naapurimaiden naisiin, olemme jopa liiankin hillittyjä. Ruotsalaismeikkaaja neuvoo mihin meidän pitäisi meikissä panostaa.

Vaaleat hiukset, vaalea iho ja siniset silmät. Mitä värejä suomalaisnaisten kannattaisi meikissään suosia? Oriflamen Global Beauty Artistic Director Jonas Wramell kehuu suomalaisnaisten kaunista ihonväriä.

– Suomalaisten naisten pitäisi ehdottomasti keskittyä meikkauksessa ihon- ja silmienväriin ja korostaa niitä.

Sinisille silmille Wramell suosittelee harmaan ja siniharmaan erisävyjä. Wramell kehotta kokeilemaan myös jotain uutta.

– Malva, missä yhdistyvät harmaa, ruskea ja purppura, sopii suomalaiselle iholle täydellisesti.

Kasvojen väriä korostettaessa, Wramell suosittelee käyttämään kahta eri sävyistä meikkivoidetta, tummempaa ja vaaleampaa, ja sekoittamaan niitä kämmenselässä. Näin saat itsellesi aina optimaalisen meikkivoiteen vuodenaikojen mukaan. Kesällä kun iho on päivettynyt, meikkivoide saa olla hieman tummempi. Talvella taas kalpealle iholle laitetaan vaaleampaa väriä.

Suosi myös meikkivoidetta missä on mukana hieman hohdetta. Hohde muuttaa kasvojesi sävyä ja oli valo mikä tahansa, kasvot näyttävät hyvältä.

Lisäksi meikissä pitäisi Wramellin mielestä keskittyä vain yhteen asiaan.

– Jos lisätään jotain, otetaan jotain pois.

Jos panostat näyttäviin huuliin, jätä silmämeikki luonnollisemmaksi. Jos taas panostat silmiin, laita huulille kevyt ehostus. Näin meikistä ei tule liian voimakas vaan luonnollisempi.

Paljon on vielä opittavaa

Ruotsalaiset, venäläiset ja virolaiset naiset ovat kauneudenhoidossa paljon edellä suomalaisnaisia. Meillä olisikin paljon opittavaa heiltä.

Wramellin mielestä suomalaiset rajoittavat itseään liikaa. Emme muuta meikkaustyyliämme iän mukana vaan pysymme siinä samassa tyylissä mikä meillä on ollut teini-iästä lähtien.

– Iho muuttuu iän mukana, meikkityylinkin pitäisi muuttua.

Naapurimaiden naiset keskittyvät ja panostavat meikkaukseen, ja siinä suomalaisilla on oppimista. Wramellin mukaan meidän suomalaisnaisten virhe on se, ettemme opettele.

Kun muutamme meikkiämme ja otamme uusia sävyjä käyttöön, unohdamme ensin harjoitella niillä. Kun sutaisemme uuden meikin kasvoihin harjoittelematta, tulos on suttuinen ja epätarkka. Koska tulos ei miellytä, ajattelemme, että tämä meikki tai väri ei sovi meille ja unohdamme sen kokonaan ja palaamme siihen vanhaan tuttuun. Näin emme uudistu koskaan.

– Kun ostaa esimerkiksi uuden luomivärin tulevia juhlia varten, ei pidä laittaa sitä ensimmäistä kertaa juuri ennen juhlia, tulos ei ole hyvä. Meikkaus vaatii harjoittelua. Väriä pitäisi ensin kokeilla ja harjoitella sen laittamista muutaman kerran, ennen kuin sen ottaa todella käyttöön.

Wramell toteaa, että kun meikki on tehty hyvin, olomme on itsevarmempi, tunnemme itsemme kauniiksi ja tämä oma ajattelutapa tekee meidät kauniiksi ja iloiseksi. Siksi hyvin tehdyllä meikillä on merkitystä.

Lue myös:

Cyrila Cibulka cyrila.cibulka(at)mtv.fi @CyrilaCibulka

Lue myös:

    Uusimmat