Meikkimoka vai ei: Saako sinistä luomiväriä käyttää silmämeikissä?

Sininen silmämeikki saa jo pelkän ajatuksen voimasta monet varpailleen: sinihehkuinen luomiväri muistuttaa monia 1980-luvusta, eivätkä kaikki muistot ole kullattuja. Mutta pitäisikö sininen väri totaalisesti kieltää silmämeikkiä tehdessä, vai missä tilanteissa sinisen sävyt ovat oikein oivalliset? Katso vinkit!

Sininen silmämeikki tuo tuulahduksen 1980-lukua niin hyvässä että pahassa, sillä moni meikkialan ammattilainenkin on taannoin kavahtanut tästä syystä sinistä luomiväriä. Jopa suomalaisnaiset ovat kuvailleet sinisen silmämeikin olevan yksi pahimmista meikkimokista menneisyydestä. Mutta onko näin: eikö sinistä väriä saisi meikissä käyttää?

– Muistan, kuinka 1990-luvun alussa kaverini isosisko meikkasi puolet luomestaan metallinhohtoisella vaaleanpunaisella ja puolet sinisellä luomivärillä, niin että keskellä oli selkeä raja, meikki- ja hiustaiteilija Mariela Sarkima muistelee virnistäen.

– Näen kyllä tämän kasarivaaran, mutta jos sen tekee tyylikkäästi, ei sinistä pidä pelätä. Esimerkiksi Anna Suin kevään 2013 muotinäytöksissä nähtiin paljon sinistä ripsiväriä sekä sähkönsinisiä silmiä. Sininen ei siis edusta pelkästään kasaria, vaan toimii myös tämän hetken trendinä, Sarkima kannustaa.

Älä häivytä sinistä

Eritoten tummat, jalokivimäiset sinisen sävyt ovat ajasta riippumatta trendikkäät, ja mikä parasta, ne sopivat lähes jokaiselle ihon ja silmien värille. Sinisen sävyiset luomivärit joko korostavat tai tasapainottavat silmien omaa väriä.

Mariela Sarkima muistuttaa, ettei liian tummia sävyjä kannata suosia tiettyinä vuodenaikoina tai ajankohtina: sininen silmämeikki on trendikkäämpi syksymmällä.

– Metallinhohtoinen tummansininen silmämeikki sopii erityisesti juhlakaudelle, Sarkima vinkkaa.

Metallihohtosininen sopiikin meikkitaiteilijan mukaan loistavasti esimerkiksi juhlatunnelmiin. Sinistä silmämeikkiä tehdessä kannattaa näyttävämmän puoleisia smoky eyes -häivytyksistä kuitenkin luopua.

– Kunnon mattasininen on tyylikäs, mutta en lähtisi sillä tekemään hurjia häivytyksiä. Mattasininen kannattaa pitää yhtenä väriblokkina luomenpinnassa. Toisena vaihtoehtona käyttää tummansinistä väriä paksumpana rajauksena, Sarkima neuvoo.


Kauneusvinkit-sivuston vinkit sinisen luomivärin kanssa:

Kokeile näin!

Ei näin:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja