Mainos

Meikkaus on minuuttipeliä

Aamulla on kiire töihin, peilistä katsoo väsyneen näköinen kauhistus. Vai kenties juhlat alkavat tuota pikaa ja ystävät odottelevat jo pihalla. Kuinka paljon aikaa päivittäiseen meikkihetkeen oikeastaan menee?

10 minuuttia ja se on siinä

Meikkaamiseen ei tarvitse mennä kauaa. Rutiinit ovat poikaa: kun on vuosia sutinut kasvoille meikkivoiteet ja puuterit, meikkaaminen onnistuisi vaikka silmät sidottuina.

"Olen joutunut meikkaamaan työni vuoksi aina, sillä olen palvelualalla. Eli osaan nopeasti loihtia ilmettä silmään, se on kuulunut asiakaspalveluun jo 35v." kertoo nimimerkki Dooris.

"Mieluummin luen lehden ja juon kahvin aamulla rauhassa ja sitten suihkuun ja meikin laittoon, joka kylläkin on vain meikkivoide, puuteri, ripsiväri ja huulipuna arkisin. Mutta ihan huolitellun näköinen olen. Aikaa ei mene paljon, kun on tottunut kolmen lapsen äitinä tehokkaaseen toimintaan ja ajan käyttöön ja hyvää jälkeä tulee," nimimerkki pian 40 kertoo.

20 minuuttia täydellisyyteen

10 minuuttia on nopea aika meikata. Siihen saa helposti kulumaan kaksinkertaisenkin ajan, jos haluaa täydellisen lopputuloksen. Nämä naiset panostavat ulkonäköönsä. Nimimerkki Ripset ojennukseen joutui kriisiin, kun unohti meikkipussinsa mökille.

"Olen joskus unohtanut meikkipussini matkojen päähän mökille ja jo seuraavana päivänä on pitänyt käydä kaupassa hankkimassa uusia tilalle katuviertä pitkin huomaamattomasti luikkien. Tunnen nimittäin itseni alastomaksi julkisilla paikoilla ilman ehostusta - ja kyllä se jo tällä kymmenellä 20 minuuttisen vaatii että naamansa saa asettumaan kuosiinsa."

5 minuuttia, koska olen vikkelä

Supervikkelä meikkaamistaito on hyödyksi, jos aamulla useinn tuppaa olemaan kiire. Nimimerkki Maria perustelee nopeuttaan vuosien saatossa opitulla järjestyksellä: huulipuna kodista lähtiessä, kasvovoide jo aikaisemmin aamulla vaikuttamaan.

"Oikeasti arkimeikkiin ei tarvitse paljon aikaa. Sen pitää olla kevyt. Iltamenoa varten meikin laittamiseen menee luonnollisesti pidempään," kertoo Tansku.

Jotkut ovat pääsevät jopa alle viiteen minuuttiin:

"Kaksi minuuttia siihen menee, näytän oikeestaan melko samalta, vaikken meikkaiskaan. Ja luonnollinen meikki syntyy nopeasti ja näyttää parhaimmalta," tiivistää Sdf-nimimerkkiä käyttävä henkilö.

0 minuuttia, sillä en meikkaa

Meikkaamiseen ei mene laisinkaan aikaa, jos sitä ei tee. Meikkaamattomia naisia löytyy varsinkin pienten lasten äideistä, joilla ei ole aikaa tai jaksamista tuhrata naamansa lastensa iloksi. Yhteensä meikkiä vältteleviä oli 17, 2 prosenttia vastaajista. Nimimerkki Meikittä paras on taas sitä mieltä, että meikitön säilyy nuorekkaana meikkaavia kanssasisariaan pidempään.

"Ei ole yksinkertaisesti aikaa eikä haluja. Kelle sitä meikkaa? Tietty silloin sipaisen väriä ja eloa naamaan, kun lähden ulos, eli ehkä kerran puolessa vuodessa," kertoo nimimerkki "4 äitee".

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Perustuu Helmen lukijoiden kommentteihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.