Meiju Suvas kärsi juhannusmigreenistä

Meiju Suvakselle migreeni, ei siis mikään itse aiheutettu pääkipu, oli juhannusten vitsauksena yli 20 vuotta.

– En ole koskaan keksinyt selitystä sille, miksi juuri juhannuksena olen kärsinyt hirveistä migreenikohtauksista. Itsestään ne ovat myös kadonneet, Meiju kertoo.

Meiju ei voi syyttää stressiä eikä esiintymisjännitystä, sillä migreeni vaivasi jo ennen laulajan uraa. Laulajan työssä se on ottanut koville eniten, koska keikkapaikalla ei ole ollut mahdollisuutta päästä lepäämään hiljaiseen pimeään huoneeseen. Hän muistaa eräänkin tapauksen sitlä ajalta, kun hän kiersi kesälavoja Frederikin taustalaulajana.

– Juhannuksena oli tietysti tanssilava täynnä väkeä ja into esiintyä oli kova.

– Sitten iski migreeni. Sinnittelin hammasta purren lavalle ja ihmettelin kun näin kaikki ihmiset puolikkaina. Ilmeisesti osasin peittää kivun ja näköhäiriön niin hyvin, että yleisö ei huomannut mitään. Minulla oli kuitenkin vaikeuksia olla lavalla puolisokeana.

Myöhemmin Meiju sai täsmälääkettä migreenikohtauksiin, mutta koska kipu vaivasi harvoin, jäivät lääkkeet joskus kotiin.

– Kerran olin todellisessa vaarassa. Olin ollut keikalla pohjoisessa ja matkustin lähimpään hotelliin nukkumaan. Se oli Sotkamossa lähes sadan kilometrin päässä. Kohtaus iski, mutta en voinut jäädä tien päälle autioon maisemaan.

– Oli hirvittävää ajaa kun autot näkyivät vain puolikkaina. Mietin muutamassa mutkassa, että onkohan se vasen vai oikea puoli, joka näkyy vastaan tulevasta autosta.

Studio55/Marja Nyman

Lue myös:

    Uusimmat