Mainos

Meidän häät: Vuosien ystävyys muuttui rakkaudeksi

Sampon ja Sailan rakkaudeksi syventynyt ystävyys alkoi bänditreeneissä ja sähköpyörätuolisalibandyn parissa. Häitä juhlittiin viime kesänä.

Sampon ja Sailan syvä ystävyys ehti kestää kuusi vuotta ennen kuin lomamatka Espanjassa muutti kaiken. Reilun puolen vuoden kuluttua pari vaihtoi kihlat ollessaan sähköpyörätuolisalibandyn turnauksessa Amsterdamissa.

Keväällä 2009 rakastavaiset sopivat hääpäivän tulevaksi elokuuksi.

– Me olemme kuin joutsenia, aina yhdessä, Sampo kuvailee tunteitaan morsiantaan kohtaan.

Vuosien ystävyys sinetöitiin avioliitoksi ikimuistoisessa tilaisuudessa Nurmijärven kauniissa vanhassa kirkossa.

– On jännittänyt paljon vähemmän kuin mitä kuvittelisi. Onko tämä normaalia? Saila miettii hymyssä suin ennen vihkimistä.

Morsiamen kirkkoon saapuminen sai monet kyyneliin: hänet kannettiin sisään kultatuolissa. Kirkosta asteltiin ulos salibandymailoista tehdyn kunniakujan läpi.

Hauska ja koskettava hääjuhla oli parin toiveiden mukainen. Hääparin asut toivat juhlaan persoonallisen vivahteen. Sampolle teetettiin varta vasten tyylikäs asu räätälillä ja Sallan hääpuvun teki äiti. Lappiteemaisen puvun helma tehtiin morsiamen toiveiden mukaan poronnahasta.

Hääjuhlan perinteiset tarjoilut olivat suussa sulavia ja juhlapöydän menun kruunasi upea passionhedelmäjuustokakku.

Häävalssin onnistuminen aiheutti parille pientä jännitystä: miten toimitaan kun mitkään valssin perussäännöt eivät enää päde? Onneksi koreografi Peter Pihlström neuvoi liikuntarajoitteista hääparia – ja kaikki sujui kuin tanssi.

Sampo oli päättänyt yllättää vieraat säveltämällä ja sanoittamalla tuoreen avioparin hääkappaleen. Toinen illan kohokohdista oli parin suosikkiyhtyeen Leevi and the Leavingsin kappaleita soittava hääbändi. Tämä ohjelmanumero innosti häävieraat tanssimaan.

Hääjuhlaansa lämmöllä muisteleva morsian kertoo tilaisuuden olleen kaikin puolin onnistunut; hän ei olisi muuttanut mitään.

– Kaikki tykkäsivät todella paljon. Erityisesti on tullut palautetta sisääntulostani kirkkoon. Se ja häävalssi olivat ihmisten mielestä liikuttavia, Saila kertoi häiden jälkeen.

Lisää parin jännittäviä uutisia

Katso jakso

Lue myös

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.