Mainos

Meidän häät: Todellisen nuoren parin häät

Tanja ja Sami olivat aito nuoripari: kummallakin on ikää parikymmentä vuotta, ja rakkaus oli roihahtanut teini-iässä. Tanja halusi ihanat, vaaleanpunaiset prinsessahäät; Sami taas etsi hääpäivää varten romanttista puoltaan.

Kuorma-autonkuljettaja Sami ja kotiäiti Tanja olivat ennen häitään olleet yhdessä jo seitsemän vuotta. Aluksi parin välillä loimusi teinirakkaus, ja Samin mukaan he eivät heti uskoneet, että veisi näin pitkälle: häihin asti! Kaksikolla on myös poika, vuoden ikäinen Roope.

Pari tapasi, kun Tanja oli 13 ja Sami 14 vuotta. Tanjan mukaan heitä yhdistää huumori ja rämäpäisyys. Samin bestmanin Matin mukaan pari on suloinen, ja heidän seurassaan ei voi olla nauramatta.

Tanja päätti parin hääpäivän ja teeman: neidon lempiväri on vaaleanpunainen, ja häät oli rakennettu vaaleanpunaisen ympärille kutsuja, koristeita ja hääpukua myöten.

Tanja myönsi, että häät stressaavat häntä, ja että hän saattaa myös huutaa kaasoilleen. Nainen jännitti suurta päiväänsä: hän halusi ainoasta hääpäivästään ikimuistoisen ja hyvän, todellisen unelmien prinsessajuhlan. Samista häät olivat kyllä tärkeät, mutteivät liian stressin arvoiset.

Nainen rakastaa puhumalla

Ennen häitä stressaantunutta morsianta ja kaasoja, Pauliinaa ja Maria, hemmoteltiin Helsinki Day Spassa hierontaterapiahoidolla, jonka aikana morsian jopa nukahti. Naiset joivat shampanjaa ja nauttivat, mutta Tanjan ajatukset harhailivat Samin suuntaan, vaikka hän olikin luvannut olla ajattelematta häitä.

Neitojen hemmotteluhoitojen aikana kirjailija Roman Schatz yritti saada esiin Samin sisäisen romantikon. Tanjan mukaan Sami kun ei ole romanttinen, vaan "suomalainen äijä", ja nuori nainen toivoisi yhteiselämään enemmän romantiikkaa.

– Nainen rakastaa puhumalla, mies rakastaa tekemällä, Roman selvitti Samille.

Miehen mukaan Samin kannattaisi harjoitella kehuja, ja kehua pari kertaa päivässä tuoretta, antaa pusu tai kosketella. Sami lupasi alkaa heti treenata. Schatz pohti, että Sami saattaisi kirjoittaa ohjeet ylös: oletko muistanut kehua vaimosi pyllyn uskomattoman ihanaa muotoa?

Tanja kertoi odottavansa häiltään romantiikkaa ja toivoi, että Sami olisi erityisen huomaavainen hääpäivänä. Sami yrittikin mielitietyltään salassa kuumeisesti kirjoittaa varta vasten Tanjalle tehtyä romanttista puhetta. Mies tuskaili, ettei kirjoittaminen ole hänen alaansa. Sami kuitenkin halusi, että kaikki olisi täydellistä Tanjan tärkeänä päivänä.

Hymy huulilla kirkossa

Pari vihittiin modernissa Malmin kirkossa. Ennen vihkimistä Sami totesi, että mahasta ottaa ja "puntti tutisee". Morsiamen taas oli vallannut häästressi. Tanja totesi, että hänellä on huono fiilis, koska meikkauksen kanssa oli ollut ongelmia ja se oli pitänyt uusia: myös aiemmin laitetut rakennekynnet irtosivat, ja ne piti korvata.

Häämarssin soidessa parin poika, Roope, alkoi itkeä. Jännittynyt Tanja peitti kasvonsa. Kun pappi aloitti kauniin saarnansa, morsiankin alkoi hymyillä. Aviopuolisoiksi julistamisen jälkeen saatiin Tanjan toivoma kunnon suudelma. Matkalla kirkosta juhlapaikalle Sami otti käyttöön romantiikkaoppinsa, ja kehui Tanjaa kauniiksi.

Autossa ilmeni kuitenkin uusi ongelma: Tanja muisti, että hääkakku piti hakea aamulla, mutta hän ei ollut ehtinyt hoitaa asiaa.

Nuoren parin onnea juhlittiin Tapanilan työväentalolla. Kaasot olivat vastuussa leikeistä ja ohjelmasta bestmanin toimiessa juontajana.

Kakkukatastrofia alettiin selvittää, ja Tanjan stressi paheni hetkellisesti. Pian kakkua kuitenkin lähdettiin hakemaan, ja se saatiin ongelmitta perille. Kakkua leikattaessa Tanja polkaisi ensin, ja iloitsi onnistumisestaan.

Morsiamen toiveiden mukaisesti juhlien ohjelmassa oli leikkejä, joissa muun muassa kosketeltiin miespuolisten vieraiden sääriä ja selitettiin sanoja. Parille pidettiin myös humoristisia puheita, ja rakastuneet nuoret suutelivat onnellisina.

Romanttinen runo sai tunteet pintaan

Pian oli Samin romantiikan hetken aika: hänen piti lukea kirjoittamansa rakkausruno. Bestman Matti sparrasi Samia.

– Älä rupee katteleen millään tasolla muita ihmisiä, katot Tanjaa vaan, hän ohjeisti.

Samin esitys alkoi Tauno Ihanuksen Rakkauden roihu -lainauksella, jonka jälkeen oli vuorossa miehen oma teksti. Matti uskoi, että Tanja liikuttuu, ja että romanttinen ele tulee suoraan Samin suomalaisesta sydämestä.

Runoesityksen aluksi Tanja nauroi hämmentyneenä ja katseli lattiaan, mutta lopulta tuore vaimo nosti katseensa aviomieheensä hymyillen. Runon edetessä Tanja alkoi pyyhkiä liikutuksen kyyneliä.

– Naurusi ihana tuo silmiini valoa, rakkautemme voimalla rakennamme nyt yhteistä taloa, Sami luki.

Runo sai hurjat aplodit, ja aviopari suuteli ja halaili onnellisena. Tanja kiitteli ihanaa elettä, ja vieraatkin ihmettelivät, miten Sami olikin saanut aikaan noin upean puheen. Vieraiden mukaan esiin oli tullut uusi, viisas Sami, ja näkipä joku miehessä poliitikon ainestakin.

– Sami ei ole runoihminen. En olisi ikinä uskonut, että tekisi tuollaista, Tanja huokasi ja kiitteli, että Sami oli muutenkin huomioinut häntä paljon ja halusi selkeästi olla romanttinen ja osoittaa rakkautensa.

– Sami on mun elämäni suuri rakkaus.

Stressistä ja pienistä ongelmista huolimatta nuori pari sitä mieltä, että hääpäivänä kaikki oli täydellistä.

Lisää parin jännittäviä uutisia

Katso jaksoSubin netistä

Lue myös:

MTV3/Helmi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.