Meidän häät: Rakkautta yli rajojen, kaksikieliset häät

Meidän häät -ohjelman viimeisessä jaksossa irlantilainen Stephen ja suomalainen Heidi juhlivat häitään Lagstadin kartanossa Espoossa.

Irlantilainen Stephen ja suomalainen Heidi kohtasivat toisensa vapaaehtoistyön tiimellyksessä Tanskassa. Vuorokauden myöhässä paikalle saapunut Stephen kiinnitti Heidin huomion huolettomuudellaan sekä säihkyvällä huumorillaan.

– Se oli rakkautta ensisilmäyksellä, Stephen kertoo ja kuvailee rakastaan kauniiksi ja huumorintajuiseksi.

Samankaltaiset luonteet löysivät pian toisensa ja tutustumisen jälkeen kaksikko on ollut yhdessä lähes joka ainoa yö ja päivä.

Seitsemän vuoden jälkeen pari päätti mennä naimisiin. Heidi odottaa jo perheenlisäystä. Kosinta tapahtui Riiassa joulun tienoilla.

– Etsimme kauniin paikan vanhassa kaupungissa. Kadulla polvistuin ja kosin häntä, Stephen kertoo.

Hääpuku odottavalle morsiamelle

Sillä Heidi odottaa parin esikoista, aiheutti hääpuvun metsästys päänvaivaa. Raskaana olevalle morsiamelle löytyi lopulta täydellinen empire-tyylinen satiinipuku.

– Heidi valitsi hääpuvun, josta voidaan tehdä hänelle puku raskausaikana, mutta siitä voi tehdä loistavasti iltapuvun myöhempään käyttöön, Stilissiman omistaja Hanna Koskinen kertoi.

Heidi oli erittäin tyytyväinen kreikkalaistyyliseen pukuunsa. Myös vieraat kehuivat kaunista pukua.

– Puvussa oli kauniita yksityiskohtia. Se oli yksinkertainen ja suoralinjainen, todella kevyt päällä ja ihan minun näköiseni.

Olut virtasi ja hääväki juhli

Heidin ja Stephenin upeat häät järjestettiin kauniina kesäpäivänä. Englanniksi ja suomeksi suoritettu vihkiminen tapahtui Espoon tuomiokirkossa. Häitä juhlittiin Espoossa Lagstadin kartanossa, missä laulu raikasi ja puhe pulppusi.

Sekä morsian että anoppi, jotka eivät ole koskaan kuulleet Stephenin puhuvan suomea, saivat juhlassa ihanan yllätyksen. Laulaja Kristiina Wheeler oli opastanut sulhasta tämän kaksikielisessä puheessa.

– Jo pari lausetta suomeksi olisi kiva yllätys Heidille, Stephen kertoi ennen hääjuhlaa ja onnistuikin yli odotusten.

Tuoreen avioparin hääjuhlissa yhdistyi kahden olutta rakastavan kansan juhlaperinteet. Alusta asti rennoissa häissä tarjoiltiin upea menu, jossa eri ruokalajeihin oli yhdistetty juuri niihin sopiva olut.

Kansanvälisyys oli todella yksi häiden teema: sekä englantilaista että suomalaista perinnemusiikkia soittamaan oli kutsuttu saksalainen trubaduuri.

Perinteitä kunnioittaen Stephen ryöstettiin kesken juhlan ja morsiamen piti lausua runo ikkunasta saadakseen sulhasensa takaisin.

Hääpari oli erittäin tyytyväinen kesäiseen juhlaansa, jossa kaikki sujuivat suunnitelmien mukaan.

– Saimme kaiken minkä toivoimme. Ystävä ja perhe olivat paikalla. Kaikki sujui mutkitta ja rennosti, Heidi kertoo.

Pariskunnan katseet ja hellät kosketukset kertoivat enemmän kuin yksikään sana tuona iltana.

– En voisi kuvitella elämääni ilman Heidiä. Tulemme aina olemaan yhdessä, Stephen pohti hääpäivänsä iltana onnesta säteilevä morsian vierellään.

Lue mitä parille kuuluu nytMeidän häät -sivuilta

Katso jaksoSubin netistä

Lue myös:

(MTV3 Helmi)

Lue myös:

    Uusimmat