Herttuatar Meghan avautui kokemistaan paineista – prinssi Harry pelkää historian toistavan itseään: "En aio lähteä samaan leikkiin, joka tappoi äitini"

Prinssi Harry pelkää vaimonsa herttuatar Meghanin joutuvan saman kohtalon uhriksi, kuin hänen edesmennyt äitinsä prinsessa Diana. 

Herttuatar Meghan avautui erittäin harvinaisella tavalla hiljattain julkaistussa Harry & Meghan: An African Journey -dokumentissa kertoen kokemistaan paineista ja haasteista kuninkaalliseen perheeseen liittymisensä jälkeen. Erityisen vaikeaa Meghanilla on ollut brittiläisen lehdistön kanssa, jonka suurennuslasin alla kuninkaallinen on tiiviisti ollut jo muutaman vuoden ajan. 

Meghanin puoliso prinssi Harry puolestaan kertoi toimittaja Tom Bradbylle antamassaan haastattelussa olevansa huolestunut paineista joita Meghan joutuu kokemaan. Harry vertaa Meghanin kokemuksia edesmenneen äitinsä prinsessa Dianan elämään ennen tämän traagista kuolemaa. Diana kuoli vuonna 1997 auto-onnettomuudessa Pariisissa jouduttuaan paparazzien takaa-ajon kohteeksi. 

– Tulen aina suojelemaan perhettäni, ja nyt minulla on perhe, jota suojella. Kaikki mitä hän on käynyt läpi ja mitä tapahtui hänelle on uskomattoman raakaa, joka ikinen päivä, enkä minä ole sen suhteen vainoharhainen. En halua menneisyyden toistavan itseään, Harry kertoi. 

Harryn mukaan median kanssa toimiminen vaatii jatkuvaa hallinnoimista. Prinssin mukaan kohteena ollessa on hymyiltävä urheana julkisesti kaikkien haasteiden keskellä sekä koitettava kestää ne, tavalla tai toisella.

– Meidän on keskityttävä siihen, että pysymme aitoina sekä keskitymme siihen, ketä oikeasti olemme ja seisomme sen takana mihin uskomme. En aio tulla pakotetuksi siihen samaan leikkiin, joka tappoi äitini, Harry totesi. 

Kiertueen aikana Bradby pääsi haastattelemaan myös Meghania henkilökohtaisesti, kysyen tältä kuinka kuninkaallinen voi kaiken keskellä. Kysymyksestä selkeästi liikuttuneena Meghan myönsi toimittajalle, ettei hän voi hyvin. 

– Kuka vain nainen, varsinkin kun olet raskaana, olet todella haavoittuvainen. Joten siitä tehtiin todella haasteellista. Varsinkin naisena se todella on paljon. Ja lisää tämä siihen, että yrität olla tuore äiti tai yrität olla tuore vaimo, Meghan kertoi herkistyneenä. 

– Kiitos, kun kysyit, koska kovinkaan moni ei ole kysynyt olenko kunnossa, mutta se on hyvin todellinen asia kaikkien kulissien takana. 

Toimittaja kysyi Meghanilta haastattelun aikana myös sitä, kestääkö Meghan kaiken häneen kohdistuvan pyörityksen ja mitä tapahtuu, jos hän ei enää kestä. Meghan vastasi toteamalla, ettei se riitä, että hän vain selviäisi kohtaamistaan haasteista. 

– Sinun on kukoistettava, sinun on oltava onnellinen ja luulen, että olen todella yrittänyt omaksua brittiläisen ajattelutavan tiukasta ylähuulesta. Yritin, minä todella yritin. Mutta luulen, että se mitä se tekee sisäisesti, on todella vahingollista. 

Meghanin mukaan kaikista raskainta mediamyllytyksessä on ollut se, etteivät hänestä liikkuvat väitteet pidä paikkaansa. 

– En koskaan uskonut sen olevan helppoa, mutta uskoin sen olevan reilua, ja se on asia, joka on äärimmäisen vaikeaa käsittää. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja