Donald Trump jyrähti Los Angelesiin muuttaneille Harrylle ja Meghanille – herttuaparilta jäätävä kuitti presidentille

14:32
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustivat viimeistä kertaa, mutta minkälaiset ovat prinssiveljesten välit?

Donald Trump sivalsi Los Angelesiin muuttaneita prinssi Harrya ja herttuatar Meghania, jotka sivalsivat nopeasti presidenttiä takaisin. 

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustivat viimeistä kertaa kuninkaallisen perheen riveissä maanantaina 9. maaliskuuta Kansainyhteisön juhlapäivän yhteydessä. Harry ja Meghan jättävät kuninkaalliset velvollisuutensa virallisesti huomenna, tiistaina 31. maaliskuuta. 

Herttuapari ilmoitti suunnitelmistaan vuoden alussa, jolloin he ilmoittivat myös muuttavansa Pohjois-Amerikkaan. Pari oli viettänyt tuolloin paljon aikaa Kanadassa ja sinne he myös suuntasivat etsimään itselleen kotia alkukeväästä. Viime viikolla kuitenkin ilmoitettiin, että Harry ja Meghan alle vuoden ikäisen Archie-poikansa kanssa ottivatkin suunnakseen Yhdysvallat ja Los Angelesin, jonne he muuttivatkin Kanadan Vancouver Islandin sijaan. 

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump avautui sunnuntaina 29. maaliskuuta Twitter-tilillään siitä, ettei Yhdysvallat aio maksaa parin valtavia turvallisuuskuluja. Kysymys siitä, kuka Harryn ja Meghanin perheen turvallisuuskulut maksaa sitten kun he eivät ole enää virallisesti osa kuninkaallista perhettä, on ollut todellinen kuuma peruna siitä lähtien, kun pari ilmoitti aikeistaan vetäytyä kuninkaallisesta elämästä. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

 –Olen kuningattaren ja Yhdistyneen kuningaskunnan suuri ystävä ja ihailija. Aiemmin oli uutisoitu, että Harry ja Meghan, jotka lähtivät sieltä, asettuisivat asumaan vakituisesti Kanadaan. Nyt he ovat lähteneet Kanadasta tullakseen Yhdysvaltoihin, ja oli miten oli, Yhdysvallat ei tule maksamaan heidän turvallisuuskulujaan. Heidän täytyy maksaa! Trump tilitti päivityksessään

Trumpin epäillään saaneen käsityksen siitä, että Harry ja Meghan aikoisivat pyytää Yhdysvaltoja maksamaan turvallisuuskulunsa Daily Mailin artikkelin perusteella. Nimettömänä pysytelleen hovin sisäpiirilähteen mukaan herttuapari aikoisi pyytää Yhdysvalloilta erityisapua turvallisuuskulujensa kattamiseen. Näin ollen Trumpin linjaus Twitterissä oli vastaus huhuihin, eikä oikeaan pyyntöön, jonka herttuapari olisi esittänyt. 

Harry ja Meghan puolestaan kuittasivat Trumpin ärähdyksen tiukalla sivalluksella. Herttuapari kommentoi asiaa tiedottajansa kautta ITV:n kuninkaalliselle kirjeenvaihtajalle Chris Shipille, joka julkaisi parin lausunnon omalla Twitter-tilillään. 

– Harryn ja Meghanin tiedottaja juuri kertoi, että "Sussexin herttualla ja herttuattarella ei ole aikomuksia pyytää Yhdysvaltojen hallitukselta turvallisuusresursseja. Yksityisesti rahoitetut turvallisuusjärjestelyt on tehty", Ship kirjoittaa päivityksessään. 

Kun Harry ja Meghan asuivat Kanadassa, osallistui maa jollain tavalla herttuaparin turvallisuuskulujen maksamiseen, sillä Kanada on osa Kansainyhteisöä. Tämä on kuitenkin sittemmin jo loppunut. 

Lähde: Yahoo!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja