Median muutos näkyy Suuri journalistipalkinto -gaalassa

Uudet tavat tuottaa sisältöä mediassa näkyvät myös tämän vuoden Suuri journalistipalkinto -kilpailussa. Huomenna ratkeaa ketkä palkitaan viime vuoden parhaasta journalismista. 

Palkintolautakunnan puheenjohtajan ja MTV Uutisten vastaavan päätoimittajan Merja Ylä-Anttilan mukaan digitaalisen muutos näkyy tänä vuonna erityisesti Journalistinen teko -kategoriassa.

– Tänä vuonna oli runsaampi ja laadukkaampi kokonaistarjonta Journalistinen teko -kategoriaan. Digitaalinen murros näkyy nyt erilaisissa uusissa mediatuotteissa ja tavoissa tehdä sisältöä, Ylä-Anttila pohtii.

Suuri journalistipalkinto on jaettu Suomessa vuodesta 2001. Palkinnolla tuetaan ja edistetään hyvää journalismia.

Ehdokkaat kilpailevat Suuri journalistipalkinto -kilpailussa kolmessa eri kategoriassa; Vuoden juttu, Vuoden journalistinen teko ja Vuoden journalisti. Jokaisessa kategoriassa on kolme ehdokasta tai ehdokasryhmää.

Palkintolautakunta perehtyy ehdokkaisiin tarkasti

Vuoden juttu -kategoriassa ehdokkaaksi päätyvien juttujen tyylit vaihtelevat selvästi vuosittain.

– Vuodet eivät ole veljeksiä. Joskus painottuvat kovat uutisaiheet, joskus enemmän reportaasit, tarinat ja henkilöhaastattelut. Nyt oli aika tavalla puntit tasan näiden eri juttutyyppien kesken, mikä näkyy ehdokasasettelussakin, miettii Ylä-Anttila.

Tänä vuonna etenkin Journalistinen teko -kategoriassa on ehdolla suuriakin taustoittavia nettikokonaisuuksia. Tämä vaatii palkintolautakunnan jäseniltä perehtymistä.

– Vaatii raadin jäseniltä hiukan ehkä enemmän perehtymistä ja on sillä tavoin vaativampi osio, kun kyseessä voi olla isokin kokonaisuus, mutta hyvin ovat raadin jäsenet jaksaneet urakkansa hoitaa ja sihteerille Tuomo Mörälle kuuluu suuri kiitos myös tästä, Merja Ylä-Anttila kertoo.

Raadin jäsen jäävää itsensä tarvittaessa

Palkinnon arvo on jokaisessa kategoriassa 7 500 euroa

Voittajat valitsee Suuri journalistipalkinto -kilpailun palkintolautakunta. Se koostuu media-alan ammattilaisista. Palkintolautakunnassa jäsen jäävää itsensä tarvittaessa, muistuttaa palkintolautakunnan puheenjohtaja Ylä-Anttila.

– Jääviysasiat on sovittu hoidettavaksi niin, että jos raadin jäsenen omasta mediasta on ehdokas jossain kategoriassa, raadin jäsen pidättäytyy keskustelusta ja mahdollisesta äänestyksestä.

Suuren journalistipalkinnon on perustanut ruotsalainen kustannusyhtiö Bonnier AB.

Suuren journalistipalkinnon saajat valitaan gaalassa, joka nähdään suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla huomenna 26.3.2014 kello 20 alkaen.

Äänestä myös omaa suosikkiasi suurijournalistipalkinto.fi-sivustolla. Yleisön suosikki valitaan ja palkitaan gaalassa.

 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja