Media: Räjähdyksiä ympäri Krimiä – tämä mahdollisesta ATACMS-hyökkäyksestä tiedetään

Venäjän miehittämällä Ukrainan Krimin niemimaalla on raportoitu räjähdyksiä useissa kaupungeissa, kertoo Krimin tapahtumia tarkasti seuraava Telegram-kanava Crimean Wind

Asiasta uutisoi myös ukrainalaismedia Kyiv Independent.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä räjähdyksiä kuultiin Sevastopolissa, Jevpatorijassa ja Sakyssa. Kaikki kolme kaupunkia sijaitsevat Krimin niemimaan länsipuolella. 

Räjähdyksiä kuultiin myös Pohjois-Krimillä sijaitsevassa Jany Kapussa, jonka nimi oli vuoteen 2023 saakka Krasnoperekopsk.

Räjähdyksiä kerrottiin tapahtuneen myös Krimin lähellä sijaitsevan Kransonarin alueella.

Crimean Wind kertoo vahvistamattomien raporttien väittävän, että Sevastopolin räjähdyksissä olisi vaurioitunut Venäjän S-400-ilmatorjuntajärjestelmä.

Ukraina ei ole kommentoinut hyökkäyksiä, eikä tiedossa ole, miten ne on tehty. Eri lähteet ovat kuitenkin esittäneet väitteitä, joiden mukaan hyökkäyksessä olisi käytetty yhdysvaltalaisia MGM-140 ATACMS -ohjuksia.

Ukraina on viime kuukausina iskenyt Krimille ja Venäjälle lukuisia kertoja droneilla ja ohjuksilla. Ukrainan on arvioitu pyrkivän vaikuttamaan ilmaiskuillaan Venäjän kykyyn hyökätä ilmavoimillaan ukrainalaiskohteita vastaan. 

Ukrainan ilmatorjunnan heikentymisen seurauksena Venäjä on pystynyt tekemään useita tuhoisia hyökkäyksiä muun muassa Ukrainan voimalaitoksia vastaan.

Venäjäkään ei ole kommentoinut viime yön räjähdyksiä. Venäjä tyypillisesti väittää ampuneensa alas kaikki Ukrainan lähettämät dronet ja ohjukset siinäkin tapauksessa, että ne ovat saaneet aikaan merkittäviä tuhoja.

Venäjä on laittomasti miehittänyt Krimiä vuodesta 2014.

Lue myös:

    Uusimmat