McLaren-pomo vaatii F1-kohulupausta vapaaksi: "Sinun täytyy päästää työntekijät eteenpäin"

Perjantaina FIA:n sopimusriitalautakunnan vahvistuksen kohua herättäneelle kuskisiirrolleen saanut McLaren-talli haluaa Alpinen vapauttavan Oscar Piastrin mahdollisimman pian uusiin tehtäviinsä.

Pitkään Alpinen kehityskuskina toiminut Piastri aiheutti elokuun alussa skandaalin kieltäytymällä ajopaikasta sen jälkeen, kun ranskalaistalli oli jo ehtinyt tiedottaa hänen ottavan Fernando Alonson paikan ensi kaudella.

Nyt on käynyt ilmi, että Piastri oli tehnyt McLarenin kanssa kaksivuotisen sopimuksen jo heinäkuun alussa. Kansainvälisen autoliiton FIA:n sopimustuomioistuin näki vain tämän sitoumuksen päteväksi, mutta siitä huolimatta Piastrin työt ovat jatkuneet tänäkin viikonloppuna Alpinen tehtaalla.

Alpine toki omistaa yhä Piastrin oikeudet, mutta McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown haluaisi uuden kuljettajansa mahdollisimman pian vapaaksi.

– Mikä on henkilökohtainen mielipiteeni? Sinun täytyy päästää kuskit eteenpäin ja ajamaan kilpa-autojaan. Eikä vain kuskit, vaan myös muut työntekijät, Brown linjasi Hollannin GP:n yhteydessä,

Alpinen tallipomo Otmar Szafnauer ei vielä halunnut suoralta kädeltä luvata Piastrin vapauttamista ennenaikaisesti McLarenin käyttöön. Hän kertoo tallin kokoontuvan maanantaina kisojen välissä pohtimaan asiaa.

Brown olisi itse valmis vastaavassa tilanteessa antamaan kuskin vaihtaa tallia jo etuajassa.

– Olen jäävi sanomaan, mutta sanoisin: ”Mene ja pidä hauskaa uudessa tiimissäsi”. Mutta se on lopulta heidän päätöksensä, Brown myöntää.

Lue myös:

    Uusimmat